Η μάχη του Ναυπακτιακού Αστέρα για την άνοδο στην  Γ΄ Εθνική συνεχίζεται τη Κυριακή στην έδρα της Αμβρακίας Κωστακιών, της πρωταθλήτριας Άρτας, η οποία αγνοεί την ήττα στα παιγνίδια πρωταθλήματος. Η ομάδα του Δημήτρη Μπαλάφα δεν έχει χάσει ούτε ένα ματς στην κανονική διάρκεια της Α΄Κατηγορίας Άρτας, ούτε στα πλέι-οφ, ενώ παραμένει αήττητη και σ΄αυτή την διαδικασία τω μπαράζ με ισοπαλία μέσα στην Λευκάδα (1-1) κι εντός έδρας νίκη (4-3) με τον Αστέρα Ιτέας. Η Αμβρακία γνώρισε, ωστόσο, μια ήττα σε επίσημο ματς κι ήταν αυτό του τελικού Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕ Καραϊσκάκης της Γ΄Εθνικής.

Ο αγώνας είναι κομβικός για τη τύχη και των δύο ομάδων, διότι με επικράτηση του  Ναυπακτιακού η ομάδα της Άρτας θα βρεθεί σε δεινή θέση. Με ισοπαλία μάλλον η ομάδα του Δημήτρη Θεοδοσίου εξυπηρετείται, καθώς θα έπεται η αναμέτρηση στο «Παπαχαραλάμπειο», αλλά με νίκη της Αμβρακίας τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ για τους πρωταθλητές Αιτωλοακαρνανίας. Άρα είναι πολύ σημαντική αναμέτρηση, που «μεταφράζεται» σε άμεσο ενδιαφέρον και για άλλες ομάδες. Συγκεκριμένα, στην Αιτωλοακαρνανία από την τύχη του Ναυπακτιακού κρέμεται και η άνοδος (ή μη) του Αετού Σταμνάς στην Α΄ΕΠΣΝΑ , όπως και η τύχη της δεύτερης ομάδας του μίνι – πρωταθλήματος  των μπαράζ για την παραμονή στην Β΄Κατηγορία, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.  Θεοδοσίου και Μπαλάφας έχουν τεθεί ξανά αντιμέτωποι πριν δύο χρόνια, με Όμηρο Νεοχωρίου και Αναγέννηση Άρτας αντίστοιχα, έχοντας από μία νίκη η καθένας. Βέβαια κερδισμένος ουσιαστικά ήταν ο  Μπαλάφας, η ομάδα του οποίου πανηγύρισε την άνοδο.

Με δύο επιστροφές

Προπόνηση έγινε προχθες  και την Πέμπτη για το  Ναυπακτιακό  Αστέρα και ο Δημήτρης Θεοδοσίου γίνεται πιο αισιόδοξος αφού θα  έχει στη διάθεσή του τους Δημητρακόπουλο και Δημόπουλο που επιστρέφουν από τιμωρία.  Προβληματισμό του δημιουργεί ο  Καραγιάννης που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, έπαιξε με τον Τηλυκράτη ως αλλαγή αλλά δεν απέδειξε απόλυτη ετοιμότητα.   Το  κακό αποτέλεσμα της  εντός έδρας ήττας από τον Τηλυκράτη αποτελεί σημείο που θέλει να διαχειριστεί ο κόουτς του Αστέρα και δείχνει να το έχει πετύχει, διότι προς τα έξω βγαίνει  πίστη όλης της ομάδας για θετικό αποτέλεσμα.

Αγωνιστικά η ομάδα της Ναυπάκτου πιθανότατα θα αντιμετωπίσει παιγνίδι τακτικής με σκοπό την διαχείριση της Φυσικής Κατάστασης από τους γηπεδούχους. Οι Κωστακιοί αγωνίζονται συνεχώς με τους ίδιους παίκτες ελλείψει ισάξιων αντικαταστατών  και συχνά μετά το 60΄- 65΄παρουσιάζουν  θεαματική κάμψη στην απόδοσή τους.  Άρα δεν αποκλείεται ν’ αφήσουν για το Ναυπακτιακό τις πρωτοβουλίες των κινήσεων , ώστε αφενός να επιχειρήσουν να χτυπήσουν στην κόντρα, ή σε στατικές φάσεις, με τους καλά εκπαιδευμένους σε τέτοιες τακτικές παίκτες τους, αφετέρου να μην  ξοδέψουν δυνάμεις    που θα τους λείψουν στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα.

Περιμένει τις εναλλακτικές

Ο Μπαλάφας γνωρίζει τις αδυναμίες στο ρόστερ της ομάδας του, γνωρίζει την δυναμική του Ναυπακτιακού και περιμένει πολλά από δύο παίκτες, τόσο με  την αγωνιστική τους παρουσία, όσο και με την δυνατότητα α έχει δύο παραπάνω λύσεις σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Επιστρέφει από τιμωρία ο σκόρερ του ματς της Λευκάδας, ο επιθετικός Χρήστος Σταμούλης, που σκόραρε κι αποβλήθηκε κόντρα στον Τηλυκράτη. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που είχε περάσει από τον Παναιτωλικό την σεζόν 2007-08  με προπονητή το Μύρωνα Σηφάκη. Επίσης αναμένεται να επανεμφανιστεί ο νεαρός μέσος Γιώργος Μαγκάκης, γιος του προπονητή Ηλία Μαγκάκη, ο οποίος λόγω αποβολής σε αγώνα των πλέι – οφς Άρτας και τιμωρίας δύο Αγωνιστικών, δεν έχει παίξει έως τώρα στα μπαράζ αυτά.

Το γήπεδο των Κωστακιών διαθέτει καλό χλοοτάπητα, αλλά δεν είναι… έδρα και συνήθως υπάρχει καλή φιλοξενία. Η μικρή κερκίδα των περίπου διακοσίων ατόμων δύσκολα γεμίζει, αφού ο κόσμος των Κωστακιών δεν… πολυασχολείται και παρακολουθούν την ομάδα πολλοί ουδέτεροι  από την κοντινή πόλη της Άρτας.  Πάντως ο ο πρόεδρος της Αμβρακίας, Δημήτρης Πετανίτης, δηλώνει πολύ αισιόδοξος για την άνοδο, στην εφημερίδα «Γνώμη» της Άρτας και παράλληλα είπε:  «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, στα παιδιά της Αμβρακίας, που μπήκαν στο γήπεδο και πήραν παλικαρίσια, το θετικό για την ομάδα μας, αποτέλεσμα, στην Λευκάδα, ενώ στην έδρα μας, έπαιξαν με πολύ καλά και μπορούσαν να έχουν και ευρύτερο σκορ, όπως επίσης και στον αγώνα της Λευκάδας, όπου πάλι παλικαρίσια, πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας, σε μια πολύ δύσκολη έδρα».  Μάλιστα ερωτηθείς για την ένσταση που έκανε ο Σκουφάς Κομποτίου, τόνισε με έμφαση: «Δεν ασχολούμαι με σκοπιμότητες και το θλιβερό παρασκήνιο, που επιλέγουν κάποιοι για να επιβιώσουν. Ασχολούμαι μόνο με την ομάδα μου και επαναλαμβάνω, πως την επόμενη σαιζόν, θα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική».

Γιώργος Παπαϊωάννου για τη εφημερίδα «Συνείδηση»

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.