Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις καλοκαιρινές της διοργανώσεις η Ομόνοια Ναυπάκτου. Το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Αυγούστου έλαβε μέρος στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Αλσυλλίου στο Γρίμποβο το 2ο τουρνουά Beach Tennis.

Η φετινή ήταν η δεύτερη χρονιά που η Ομόνοια διεξάγει αυτού του είδους τη διοργάνωση. Μετά το περσινό επιτυχημένο πρώτο εγχείρημα πήρε τη γενναία απόφαση να το επαναλάβει και τη φετινή χρονιά παρά την έλλειψη χορηγών και οποιασδήποτε οικονομικής βοήθειας. Οι ομάδες χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους και ως το απόγευμα του Σαββάτου είχαν προκύψει οι τρεις ομάδες που θα αγωνιζόντουσαν στα ημιτελικά όντας επικεφαλής βαθμολογικά των ομίλων μετά από σειρά αγώνων. Από τον πρώτο όμιλο προκρίθηκαν στην τελική τετράδα οι Κοτσανάς-Τσακανίκας, από τον δεύτερο οι Πούλος-Ρακοπούλου και από τον τρίτο οι Παπούλιας-Αποστολάκης. Η ομάδα που συμπλήρωσε το κουαρτέτο των ημιτελικών προέκυψε μετά από αγώνες μπαράζ μεταξύ των δευτέρων με τους “μικρούς” Παπαϊωάννου-Κοτσίκο παίζοντας καλύτερα παιχνίδι με παιχνίδι να παίρνει την τέταρτη θέση. Μετά από κλήρωση μεταξύ των τεσσάρων οι Παπαϊωάννου-Κοτσίκος βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους Παπούλια-Αποστολάκη, ομάδα που είχαν αντιμετωπίσει στους ομίλους και από την οποία είχαν ηττηθεί με 2-0 σετ. Το παιχνίδι όμως του ημιτελικού ήταν τελείως διαφορετικό και οι Παπαϊωάννου-Κοτσίκος παίζοντας πολύ καλά σε όλο το παιχνίδι επικράτησαν με 2-0 σετ (6-4 και 6-4) παίρνοντας τη ρεβάνς από τους φιναλίστ του περσινού τουρνουά της Ναυπάκτου. Πιο εύκολη ήταν η επικράτηση των Κοτσανά-Τσακανίκα απέναντι στους Πούλο-Ρακοπούλου επίσης με 2-0 σετ (6-2 και 6-2).

Στον μικρό τελικό οι Παπούλιας-Αποστολάκης επικράτησαν στο πρώτο σετ με 6-2 αλλά οι Πούλος-Ρακοπούλου απάντησαν με τον ίδιο τρόπο κατακτώντας το δεύτερο σετ επίσης με 6-2. Στο τρίτο και καθοριστικό σετ οι Παπούλιας-Αποστολάκης αν και δυσκολεύτηκαν επικράτησαν των αντιπάλων κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Πολύ όμορφο παιχνίδι έγινε στον μεγάλο τελικό. Οι νεαροί Παπαϊωάννου-Κοτσίκος ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 3-0 και 4-1 γκέιμς αλλά οι Κοτσανάς-Τσακανίκας με ψυχραιμία ισορρόπησαν το παιχνίδι, ισοφάρισαν σε 4-4 και πήραν τελικά το πρώτο σετ στο 13ο γκέιμ με 7-6. Οι Κοτσανάς-Τσακανίκας προηγήθηκαν στο ξεκίνημα του δευτέρου σετ όμως οι Παπαϊωάννου-Κοτσίκος ισοφάρισαν και κατάφεραν να παραμείνουν στο παιχνίδι ως το 5-5. Οι περσινοί πρωταθλητές όμως παίζοντας με σωστή τακτική στα δύο τελευταία γκέιμς και ελαχιστοποιώντας τα λάθη τους πήραν τα δύο γκέιμς που χρειαζόντουσαν, κατέκτησαν το σετ με 7-5 και διατηρήθηκαν στην πρώτη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Με τη διοργάνωση αυτή η Ομόνοια ολοκλήρωσε τις καλοκαιρινές της δραστηριότητες στην άμμο έχοντας διεξάγει συνολικά έξι τουρνουά, πέντε εκ των οποίων beach volley και ένα beach tennis, διοργανώσεις που έδωσαν και πάλι ζωή στο Αλσύλλιο του Γριμπόβου ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε ένας χώρος συνάντησης των νέων της ευρύτερης περιοχής με θέμα τον αθλητισμό.

Από την επόμενη εβδομάδα τα διάφορα τμήματα της Ομόνοιας επιστρέφουν στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο, τόσο τα τμήματα βόλεϊ όπου αμφότερα τη φετινή αγωνιστική περίοδο θα αγωνιστούν στη Β” Εθνική κατηγορία, όσο και τα τμήματα μπάσκετ και τένις.

 

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.