Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, ο 1ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας «Lepanto Run», υπό την Αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ  (Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων), στο πλαίσιο των εορτασμών για την 186η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου. Συνδιοργανωτές ο Δήμος Ναυπακτίας, ο Σύλλογος Δρομέων και Μαραθωνοδρόμων “Lepanto” και η Φυσιολατρική Ομάδα Αντιρρίου.

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου, διεξήχθησαν ο Αγώνας Δρόμου Υγείας 7,5 χλμ και οι Μαθητικοί Αγώνες για παιδιά Δημοτικού,  Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι 250 δρομείς που κατέκλυσαν την Ναύπακτο από την Αθήνα, την Πάτρα, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, τα Γιάννενα, την Πρέβεζα και από άλλες πόλεις, έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση. Σε μια ηλιόλουστη μέρα, οι αθλητές έτρεξαν στην Ψανή, στο λιμάνι, στο Γρίμποβο, στο κάστρο, στην Παλαιοπαναγιά και ενθουσιάστηκαν από την υπέροχη θέα του Κορινθιακού στη Βαρναράχη.

Ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε στη Ναύπακτο ένας τόσο μεγάλος αγώνας 21 χλμ, ταυτόχρονα με έναν μικρότερο αγώνα 7,5 χλμ, αλλά παρά τις τεχνικές δυσκολίες, η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία. Η μερική δυσκολία που έβαζε στον αγώνα η ανηφορική κλίση της διαδρομής, αλλά και η σχετική ζέστη, δεν αποθάρρυναν τους δρομείς και όλοι έδωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

Εκτός από τους μεγάλους όμως, βροντερό παρών στην γιορτή αυτή της πόλης μας έδωσαν και δεκάδες παιδιά του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Η παραλία της Ψανής γέμισε από χαμογελαστά παιδικά προσωπάκια που απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η συμμετοχή είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη αξία.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα, στον Ημιμαραθώνιο, μεγάλος νικητής ήταν ο Γιάννης Σταματόπουλος της Σείριος Σόφτμπολ, που τερμάτισε πρώτος σε 1:15:54, ακολουθούμενος από τον Φάνη Αρκουμάνη της Tecnica, που τελείωσε τον αγώνα σε 1:23:59. Τρίτος ήταν ο αθλητής του Lepanto, ο Νίκος Ταλιαμπές, που με 1:24:37, χάρισε για άλλη μια φορά μια σπουδαία διάκριση στο Σύλλογό μας. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Νίκη Μπουκουβάλα από την Έδεσα με 1:37:28, δεύτερη η Θεοδώρα Αναστασιάση του Φειδιππίδη με 1:46:05 και τρίτη η Μαρία Φιλιππακοπούλου του Marathon Team Greece με 1:54:19.

Στο Δρόμο Υγείας των 7,5 χλμ , πρώτος τερμάτισε ο Γιάννης Καρέτσος από το Μεσολόγγι σε 26:50 και δεύτερος ο Χαράλαμπος Πρεβεντάς του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε 27:56. Ο γνωστός πρωταθλητής Παναγιώτης Βουτσινάς από την Αθήνα, στο διαχωρισμό των διαδρομών των δύο αγώνων, από ατυχία ακολούθησε αρχικά τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο. Αυτό του στέρησε την δυνατότητα να διεκδικήσει την πρωτιά, τερματίζοντας τελικά τρίτος σε 28:58. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Μαρία Λάμπρου της Smart Run με 31:38, δεύτερη η Μαρία Βαρβιτσιώτη του Πέλοπα Πατρών με 36:59 και τρίτη η Δήμητρα Μικέλη της Πολιτιστικής Δράσης Βραχνέϊκων και του ΣΔΥΠ με 39:21.

Και στους μαθητικούς αγώνες όμως, όπου η μαζική συμμετοχή των παιδιών ήταν το πιο σημαντικό γεγονός, βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες από κάθε σχολική βαθμίδα:
Στα αγόρια δημοτικού: 1ος Εράλντο Χάτια, 2ος Γιώργος Κυρίτσης, 3ος Νίνο Μιράκα.
Στα κορίτσια δημοτικού: 1η Αντριάννα Τζορντένη, 2η Βασιλική Μουσακιανού, 3η Παρασκευή Μηνοπούλου.
Στα αγόρια γυμνασίου: 1ος Δημήτρης Καραΐσκος, 2ος Βασίλης Παπαδημητρίου, 3ος Γιάννης Ορφανουδάκης.
Στα κορίτσια γυμνασίου: 1η Κατερίνα Νικοπούλου, 2η Σοφία Καλούδη, 3η Σταυρούλα Κυρίτση.
Στα αγόρια λυκείου: 1ος Κλεντιάν Τσόμπο, 2ος Άρης Καμάι, 3ος Παναγιώτης Κόντι.
Στα κορίτσια λυκείου: 1η Άνθια Πράπα, 2η Νίκη Σίνη, 3η Κατερίνα Βάρσου.

Πολλά Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση των αγώνων. Ραντεβού και πάλι του χρόνου!

Share on Facebook4Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.