Πρώτες και καλύτερες τερμάτισαν οι γυναίκες της Ομόνοιας Ναυπάκτου στον όμιλό του στο Τοπικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ της Ε.Σ.ΠΕ.Π. Νίκησαν στην τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας και τον Πυργέα και έτσι ολοκλήρωσαν μόνο με νίκες τη φάση των ομίλων, κατέκτησαν την πρώτη θέση και σφράγισαν το ένα εισιτήριο της τελικής τετράδας, που τους δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στα play off ανόδου στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Για να κατακτήσει και τυπικά την πρώτη θέση η Ομόνοια χρειαζόταν απλά να πάει στην Αρχαία Ολυμπία για το παιχνίδι με τον Πυργέα. Τα κορίτσια του Γιώργου Μητρόπουλου όμως είχαν ένα επιπλέον κίνητρο, το να τελειώσουν τη φάση των ομίλων μόνο με νίκες. Αυτό τους βοήθησε να έχουν τη συγκέντρωση που χρειαζόταν το παιχνίδι απέναντι σε μια ανταγωνιστική ομάδα και να πάρουν τελικά τη νίκη με 1-3 σετ.

Στο πρώτο σετ η Ομόνοια είχε καλύτερη αγωνιστική εικόνα από την αντίπαλό της όμως παρόλα αυτά βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 11-8. Σε δύο θέσεις σερβίς όμως, με Σχίζα-Μαστρογεωργίου, όλα άλλαξαν. Κάνοντας ένα επιμέρους 2-11 η Ομόνοια προηγήθηκε με 14-19 κρατώντας τη διαφορά ως το τελικό 21-25. Ενδιαφέρουσα διακύμανση είχε το σκορ στο δεύτερο σετ. Αρχικά ο Πυργέας προηγήθηκε 4-1 με την Ομόνοια να απαντά με 0-5 σερί (4-6) και να ανεβάζει τη διαφορά στο 6-10. Ο Πυργέας με καλό σερβίς από την Μπισούκη και σερί 6-0 ξαναπήρε το προβάδισμα με 12-10.

Η Ομόνοια οριακά προηγήθηκε με 13-14 αλλά ο Πυργέας ήταν αυτός που πήρε πλεονέκτημα τεσσάρων πόντων στο 22-18. Η ομάδα της Ναυπάκτου μπόρεσε να μειώσει σε 23-22 όχι όμως να πάρει και το σετ που πήγε στον Πυργέα με 25-23.

Εύκολη ήταν η επικράτηση για τη Ομόνοια στο τρίτο σετ. Πήρε από την αρχή διαφορά και αν και ο Πυργέας κατάφερε να την ισοφαρίσει 15-15 εκεί ανέλαβε η Ράμμου. Πήγε στο σερβίς και με 10 σερί πόντους καθάρισε το σετ με 15-25! Με σχετική ευκολία πήρε η Ομόνοια και το τέταρτο σετ. Αν και στην αρχή οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ από τα μέσα του σετ και μετά οι φιλοξενούμενες έχτισαν μία διαφορά που έφτασε στο τέλος τους επτά πόντους (18-25) δίνοντας τη νίκη με 1-3 σετ.

Παρά τις πολλές αλλαγές που δοκίμασε ο Γιώργος Μητρόπουλος η ομάδα της Ναυπάκτου είχε καλή απόδοση στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, με τα κορίτσια που έρχονται από τον πάγκο πλέον να είναι σε θέση να δώσουν αγωνιστικές λύσεις.

Με το απόλυτο των νικών στη φάση των ομίλων η γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας πήρε το ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση, αυτή των play off για την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία. Στην τελική φάση θα γίνει ένα μικρό πρωτάθλημα, με εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις, ανάμεσα στους τρεις πρώτους των τριών ομίλων του Τοπικού Πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΠ και τον καλύτερο δεύτερο που θα προκύψει μετά από αγώνες μπαράζ των δευτεραθλητών. Αήττητη στην τελική φάση από τον Β’ Όμιλο πήρε την πρόκριση για τα play off η ομάδα της Ακράτας ενώ από τον Γ’ Όμιλο την πρώτη θέση και την πρόκριση για τα τελικά πήρε ο Ποσειδώνας Καλαμάτας. Οι τρεις δευτεραθλήτριες ομάδες, Γαλήνη Πάτρας, Ποσειδώνας Λουτρακίου και Σπαρτιατικός, ξεκινούν από αυτή την Κυριακή τα μεταξύ τους παιχνίδια. Στις 15/3 το Λουτράκι υποδέχεται το Σπαρτιατικό, στις 22/3 η Σπάρτη υποδέχεται τη Γαλήνη και στις 29/3 η Γαλήνη υποδέχεται το Λουτράκι ώστε να προκύψει η τέταρτη ομάδα και να ξεκινήσουν τα play off ανόδου στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Α.Π.Σ. Πυργέας (Νίκος Τουμπεκής): Λούση, Νικολοπούλου Β., Νικολοπούλου Π., Μαστοροπούλου Μ., Μαστοροπούλου Ε., Μπισούκη, Λιαροπούλου, Καρυάνου, Τσιαούρη.
Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Πατακοπούλου, Κονίδα, Νάκη, Θεοδωροπούλου, Κότσιαλου, Σχίζα, Μαστρογεωργίου, Ράμμου, Τσβετκόβα, Μποβιάτση, Θεοφάνη, Καλπύρη.

Αγώνας δρόμου από τη διοίκηση της Ομόνοιας

Αγώνα δρόμου κάνει η διοίκηση της Ομόνοιας Ναυπάκτου, εκμεταλλευόμενη τα μπαράζ των δευτεραθλητών, ώστε να μπορέσουν να εξευρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για τη συμμετοχή της ομάδας στα play off της ανόδου στη Β’ Εθνική κατηγορία. Το συνολικό ποσό πρέπει να έχει συλλεχθεί μέχρι τις 29 Μαρτίου, όταν και εκπνέει η διορία για τη δήλωση συμμετοχής στα play off. Η διοίκηση του συλλόγου καλεί όσους θέλουν και έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια να επικοινωνήσουν με τα μέλη της διοίκησης και όλοι μαζί να βοηθήσουμε τα κορίτσια της Ναυπάκτου να ανέβουν στη Β’ Εθνική.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.