Μεγάλη νίκη πέτυχε το γυναικείο τμήμα βόλεϊ της Ομόνοιας το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου. Νίκησε τη Γαλήνη Πάτρας 3-2 σετ στη Ναύπακτο εξασφαλίζοντας μία θέση στην πρώτη δυάδα του Α’ Ομίλου όπου συμμετέχει. Η Ομόνοια χρειάζεται πλέον δύο βαθμούς στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια για να κατακτήσει και την πρωτιά στον όμιλό της που τη στέλνει απευθείας στην επόμενη φάση ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει την άνοδό της στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Δύο φορές βρέθηκε πίσω στα σετ η Ομόνοια στο ντέρμπι με τη Γαλήνη αλλά και τις δύο αντέδρασε σωστά ισοφαρίζοντας και πηγαίνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ για να το κερδίσει τελικά ολοκληρώνοντας την ανατροπή με 3-2 σετ.

2015-02-25.jpg

Πολύ κακό ξεκίνημα για τα κορίτσια του Γιώργου Μητρόπουλου στο πρώτο σετ, φανερά επηρεασμένα από την σαρανταήμερη αποχή από την αγωνιστική δράση. Η Γαλήνη πιο έτοιμη εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των γηπεδούχων και πήρε από την αρχή μεγάλη διαφορά καθαρίζοντας γρήγορα το σετ με 15-25. Άμεση ήταν η απάντηση της Ομόνοιας. Έχοντας πολύ καλό σερβίς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και παρότι η Γαλήνη πλησίασε στο 12-11 με ένα σερί 8-0 έχοντας την Μοσχούλα Πατακοπούλου στο σερβίς πήρε το σετ με τελικό σκορ 25-16 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Αμφίρροπο ήταν το τρίτο σετ με ανατροπές και πολύ όμορφες φάσεις και από τις δύο ομάδες. Η Γαλήνη φάνηκε να έχει το πάνω χέρι στην αρχή όταν και προηγήθηκε με 6-13. Η Ομόνοια ροκάνισε τη διαφορά και πέρασε μπροστά στο 18-17. Η γαλήνη ξαναπήρε προβάδισμα και το κράτησε ως το 21-22. Η Ομόνοια πήρε την αλλαγή και με δύο λάθη των αντιπάλων βρέθηκε στο σετ μπολ 24-22. Με μία καλή επίθεση και έναν άσσο από την Κουμουνδούρου η Γαλήνη ισοφάρισε 24-24. Η Τσβετκόβα ξαναέδωσε σετ μπολ στην Ομόνοια όμως η Γαλήνη με ένα 0-3 γύρισε το σετ κατακτώντας το με 25-27. Η απάντηση από την Ομόνοια ήρθε αναγκαστικά στο επόμενο σετ. Έχοντας πάρει τα ηνία του αγώνα από τη αρχή, πήρε τη διαφορά ασφαλείας που χρειαζόταν κατέκτησε το σετ με 25-20 και ισοφάρισε σε 2-2. Το τάι μπρέικ ξεκίνησε με ένα 0-4 σερί από τις πατρινές αλλά η Ομόνοια με ένα επιμέρους 9-1 έκανε το 9-5 και έφτασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο 13-7. Η Γαλήνη απάντησε με ένα 1-6 μειώνοντας στο 14-13 αλλά με ένα μπλοκ στην τελευταία φάση του αγώνα έγινε το 15-13 που έδωσε τη νίκη στην Ομόνοια και δύο βαθμούς ένα έδωσε έναν βαθμό και στην Γαλήνη.

Μετά τη διεξαγωγή της ανακληθείσας αγωνιστικής, λόγω των εκλογών, η Ομόνοια παραμένει στην πρώτη θέση όντας αήττητη με 16 βαθμούς, ακολουθεί η Γαλήνη Πάτρας με 13 και ο Ζακυνθινός με 11. Η Γαλήνη Πάτρας έχει μόλις ένα ακόμα παιχνίδι να δώσει, αυτή την Κυριακή με αντίπαλο τον Πυργέα στο γήπεδο της Αρχαίας Ολυμπίας και με νίκη φτάνει την Ομόνοια αλλά έχοντας μειονέκτημα στην ισοβαθμία. Ο Ζακυνθινός έχει ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι με την ΕΑ Παραλίας όπου λογικά θα νικήσει και θα φτάσει τους 14 βαθμούς και το ντέρμπι του Σαββάτου με την Ομόνοια. Με νίκη στη Ναύπακτο μπορεί να τερματίσει δεύτερος ή και πρώτος ενώ με ήττα κινδυνεύει να μείνει εκτός επόμενης φάσης. Η Ομόνοια ότι κι αν γίνει έχει κλειδωμένη τη δεύτερη θέση. Αν όμως νικήσει το Ζακυνθινό με οποιοδήποτε σκορ εξασφαλίζει και την πρωτιά ενώ ακόμα και σε περίπτωση ήττας έχει ένα ακόμα παιχνίδι εκτός έδρας με τον Πυργέα όπου μπορεί να διεκδικήσει τους δύο βαθμούς που χρειάζεται. Να θυμίσουμε πως ο πρώτος των τριών ομίλων πάει απευθείας στην επόμενη φάση ενώ οι τρεις δεύτεροι θα δώσουν αγώνες μπαράζ και ο καλύτερος θα συμπληρώσει τη τετράδα της τελική φάσης.

2015-02-25.jpg 2015-02-25.jpg

Το παιχνίδι της Ομόνοιας με τον Ζακυνθινό θα γίνει αυτή την Κυριακή 1 Μαρτίου, στις 15.00 στο κλειστό γυμναστήριο του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου με τα κορίτσια να χρειάζονται την υποστήριξη όλων μας.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Πατακοπούλου Μοσχ., Κονίδα, Νάκη, Θεοδωροπούλου, Κότσιαλου, Σχίζα, Πατακοπούλου Μαρ., Μαστρογεωργίου, Ράμμου, Τσβετκόβα, Κατσαρού, Καλπύρη.

ΑΟ Γαλήνη Πάτρας (Νίκος Κορδός): Κουμουνδούρου, Φωτεινάκη, Σπανού, Ανδριοπούλου, Τσαπικούνη, Δελδήμου, Χαΐτογλου, Αντερριώτη, Πανουτσοπούλου, Λαζαρίδη.

Ένα ωραίο παιχνίδι έγινε το πρωινό της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου στο κλειστό της Ναυπάκτου. Οι ομάδες παγκορασίδων Ομόνοιας και ΠΑΣ αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα πλαίσια του αντίστοιχου πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΠ. Το παιχνίδι έγινε σε πολύ όμορφο κλίμα, τα κορίτσια και των δύο ομάδων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στο γήπεδο ενώ αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες του κλειστού για να παρακολουθήσει και να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των μικρών αθλητριών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τα κορίτσια του ΠΑΣ επικράτησαν με 3-0 σετ έχοντας μεγαλύτερη διάρκεια στο καλό τους παιχνίδι.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Βαγγέλης Κοντομάνης): Τσαμπά, Μίχου Αμ., Κομνηνού-Κυρίτση, Καλουδιώτη, Κολοβελώνη, Κορκοντζέλου, Κατσαρού, Τριανταφύλλου, Χουλιάρα, Γεωργακοπούλου, Σίνη, Μίχου Αικ., Γεωργίου, Μπουτοπούλου, Κουτσούρη.

ΠΑΣ Ναυπάκτου (Φανή Αρβανίτη): Δροσοπούλου, Δημητρίου, Τούφα, Διονυσοπούλου, Τσάτσου, Σφήκα, Αντιλάι, Καμουτσή, Παπαγεωργακοπούλου, Νούλα, Παπακωστοπούλου, Μαμασούλα.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.