Ντέρμπι στο Θέρμο

Μετά την εμβόλιμη 23η Αγωνιστική της Α΄Κατηγορίας έρχεται άμεσα η 24η, στην οποία δεσπόζει η αναμέτρηση στο Θέρμο όπου ο δεύτερος  της βαθμολογίας Ν.Θέρμιος Απόλλων υποδέχεται τον  τέταρτο Ατρόμητο Αντιρρίου.

Εκτός έδρας αγώνες και μάλιστα με δύσκολους και (κυρίως) φορμαρισμένους αντιπάλους θα πάνε ο ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας  που θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα  Δοκιμίου και ο  Ναυπακτιακός Αστέρας  κόντρα στον Αχελώο Αγγελοκάστρου.

Ο Όμηρος Νεοχωρίου καιροφυλακτεί για απώλειες του Ατρόμητου και προτεραιότητα είναι να νικήσει εκτός έδρας την  Αναγέννηση Θέρμου. Κεραυνός Μυρτιάς και Αμφίλοχος επίσης αρχίζουν να…  εποφθαλμιούν την τετράδα και ο μεν Κεραυνός θα πρέπει να αναμένει μεγάλη αντίσταση από τον ΠΑΟΚ στα Καλύβια διότι μάχεται με «νύχια και με δόντια» για την παραμονή, ο δε Αμφίλοχος υποδέχεται τον Αλικυρναϊκό Αγ.Θωμά που επίσης δίνει μεγάλη μάχη για την παραμονή.

Ο Α.Ο.Χάλκειας κόντρα στην Δόξα Καινουρίου και η Α.Ε.Μεσολογγίου με αντίπαλο την Ακαδημία Ευηνοχωρίου, έχουν τις προϋποθέσεις να βελτιώσουν την βαθμολογική τους θέση.

Να θυμήσουμε η βαθμολογία είναι: ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ 59, Ν.ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 55, ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 53, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 36, ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 35, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ 34, ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ 33, ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ 33, ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ 32, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ 28, ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 28, ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛ/ΣΤΡΟΥ 24, ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ 23, ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 19, ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 12, ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 5.

Η… άνεση κόντρα στην εμπειρία

Ο γηπεδούχος Απόλλων Δοκιμίου δεν αισθάνεται πλέον καμιά ιδιαίτερη πίεση στο πρωτάθλημα, καθώς ο στόχος της παραμονής έχει σχεδόν επιτευχθεί και ό,τι παραπάνω προκύψει θα αποτελεί επιτυχία. Πάντως ο στόχος για την 4η θέση είναι εφικτός και παρά τις σημαντικές απουσίες του Νίκου Κοντοπάνου στην επίθεση και του Αλέξανδρου Αθανασίου στην άμυνα, η ισοπαλία στο Αντίρριο αποδεικνύει πως η ομάδα του Θόδωρου Λαυράνου (φωτο πάνω)  βρίσκεται σε καλή κατάσταση.  Αυτό δυσκολεύει την αποστολή του Χρήστου Βασιλείου(φωτο πάνω)   και των παικτών του, καθώς για τον Ο Φλόγα είναι αυτοσκοπός η νίκη που θα τον διατηρήσει σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του και  στην  κορυφή.  Οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν παίκτες με παραστάσεις από ανώτερα  πρωταθλήματα και θα τους λείψει για 5η και τελευταία Αγωνιστική ο τιμωρημένος Άρης Ξευγένης.

Ορόσημο και για τους δύο

Όταν ο 2ος παίζει με τον 4ο υπάρχει βαθμολογικό ντέρμπι, το οποίο επιπλέον γίνεται κομβικό  για Ν.Θέρμιο Απόλλωνα και Ατρόμητο Αντιρρίου. Οι γηπεδούχοι έμειναν πια τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή κι αν η ψαλίδα ανοίξει κι άλλο είναι «ορατή» η περίπτωση να πάνε στα play offs με τρεις βαθμούς λιγότερους από τον ΑΟ Φλόγα. Ο Ατρόμητος έχει χάσει δύο φορές στο Αντίρριο (για πρωτάθλημα και κύπελλο) από τον Θέρμιο, αλλά μια νέα ήττα μπορεί να τον «εκθρονίσει» από την 4η θέση, χωρίς… επιστροφή.

Το «αήττητο»… καραδοκεί

Η μάχη που δίνει για την παραμονή (με πλεονέκτημα στα play out) ο Αχελώος Αγγελοκάστρου είναι η μια παράμετρος που στέκεται απέναντι στις βλέψεις του φιλοξενούμενου Ναυπακτιακού Αστέρα.  Η άλλη και πιο σημαντική παράμετρος είναι πως οι γηπεδούχοι έχουν.. ξεχάσει την ήττα για πέντε Αγωνιστικές και καθώς ανέλαβε προπονητής ο Γιώργος Ζήκος. Μάλιστα επιστρέφει στον Αχελώο μετά από τρεις αγώνες, λόγω τιμωρίας, ο επιθετικός Λάμπρος Ζαλοκώστας.

 

Ή τώρα, ή ποτέ

Μετά την… μεγαλόπρεπη  γκέλα  με τον Αχελώο ο Όμηρος Νεοχωρίου αντιμετωπίζει στο Θέρμο την Αναγέννηση, ομάδα που ψάχνει βαθμούς όχι τόσο για την παραμονή, μα και για μια πιο αξιόλογη πορεία. Οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται πάση  θυσία τη νίκη, την Κυριακή,  αν στοχεύουν να επιστρέψουν στην τετράδα, διότι στη συνέχεια τους περιμένουν αναμετρήσεις που οι απώλειες είναι πιθανό σενάριο,   με ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας στο Νεοχώρι, Ναυπακτιακό εκτός έδρας και κυρίως τον  Ατρόμητο στο Αντίρριο.  Από την Αναγέννηση, η οποία έδειξε τα… δόντια της κόντρα στον Θέρμιο, θα απουσιάσει ξανά ο τιμωρημένος Βασιλογιάννης.

Σε «ανάγκη» και οι δύο

ΠΑΟΚ Καλυβίων και Κεραυνός Μυρτιάς με διαφορετικούς στόχους, μα με μεγάλη ανάγκη βαθμών. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν ξανά το όνειρο των play offs στην παρθενική τους εμφάνιση στην Α΄ΕΠΣΝΑ κι αν δεν νικήσουν κινδυνεύουν να απομακρυνθούν ξανά. Πάντως από τις πολύ δυνατές ομάδες έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το Ναυπακτιακό Αστέρα στη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ που δεν έχασε στην έδρα του Αλικυρναϊκού μπορεί να δώσει μεγάλη αξία σ’ αυτή την ισοπαλία μόνο εάν νικήσει. Μάλιστα  στον πρώτο γύρο η ομάδα των Καλυβίων, που υπολογίζει ξανά στον Αριστόπουλο,  είχε αποσπάσει ισοπαλία (2-2) στην έδρα του Κεραυνού.

Τα πάντα στο… χέρι τους

Όταν αναλάμβανε τον Αμφίλοχο ο Κώστας Γιωτόπουλος (φωτο κάτω), πρώτο μέλημα ήταν η παραμονή και με το +14 από την 13η θέση φαντάζει σχεδόν σίγουρη. Από κει και πέρα μπαίνει ως ερωτηματικό η πιθανότητα της 4ης θέσης και σ’ αυτό σχεδόν τα πάντα εξαρτώνται από την ομάδα της Αμφιλοχίας. Έχει μόνο ένα ματς που δύσκολα μπορεί να υπολογίζει σε βαθμούς, το εκτός έδρας με τον Θέρμιο, και μπορεί να «παίξει» τη χρονιά στα ματς με Κεραυνό Μυρτιάς (εκτός), Απόλλων Δοκιμίου (εντός), Ατρόμητος Αντιρρίου  (εκτός). Για φτάσουν μέχρι εκεί οι  γηπεδούχοι πρέπει το Σάββατο να νικήσουν τον Αλικυρναϊκό  Αγ.Θωμά, ο οποίος δίνει αγώνα «επιβίωσης».

Ξακάθαρο φαβορί

Ο  Α.Ο.Χάλκειας υποδέχεται την  Δόξα Καινουρίου και έχει όλες τις πιθανότητες με το μέρος του. Το… κουίζ του αγώνα είναι εάν τελικά ο Γιάννης Καραμπούλης θα βρίσκεται στον πάγκο της, μετά το λεκτικό επεισόδιο που είχε με τονν πρόεδρο Γιάννη Κόκκαλη, οπότε και οι δύο πλευρές έθεσαν θέμα «διαζυγίου».

Χωρίς Ξηρό και με Μαργέλη

Ο Δημήτρης Ξηρός δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ΑΕ Μεσολογγίου για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Έγινε σύσκεψη ανάμεσα σε Διοίκηση και  προπονητικό team  ( Γ. Πετσίνη, Δ. Ξηρού, Γ. Τζιβανάκη)  και αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας προς όφελος της ομάδας. Έτσι ο Ξηρός δεν θα τεθεί αντιμέτωπος με την περσινή του ομάδα, Ακαδημία Ευηνοχωρίου, η οποία έκανε την μοναδική της νίκη φέτος κόντρα στην ΑΕΜ στον πρώτο γύρο.

 Στην πρόσληψη του Ανδρέα Μαργέλη  (φωτο κάτω) προχώρησε χθες  ΑΕ Μεσολογγίου και θα έχει στο πλευρό του τον συνεργάτη του Παναγιώτη Γαρμπή, ως γυμναστή.

ΣΑΒΒΑΤΟ  13-2-2016  ΩΡΑ  15:00

ΚΑΛΥΒΙΩΝ                                    ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΛΙΟΝΑΣ – ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ – ΣΟΥΖΑΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΚΟΝΤΑΡΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΛΑΜΠΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ                        ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΓΚΙΑΦΗΣ – ΚΟΛΟΣΙΩΝΗΣ – ΚΑΛΥΒΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΚΑΝΤΑΡΕΛΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΙΩΑΝΝΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΚΑΨΑΝΛΗΣ

ΘΕΡΜΟΥ                                         Ν.  ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΤΣΟΠΛΑΚΟΣ – ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΡΟΔΑΤΟΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΤΣΟΠΛΑΚΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ:                                         ΓΟΥΛΑΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΔΑΝΙΑΣ

Θ.ΠΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ             ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΣΠΥΡΑΤΟΣ – ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ – ΜΙΖΑΛΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΡΙΣΒΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΚΑΠΝΙΣΗ

ΔΟΚΙΜΙΟΥ                                       ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ – ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΝΤΖΑΝΗΣ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ – ΤΣΙΛΙΚΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΕΥΘΥΝΗ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΤΕΡΟΒΙΤΣΑΣ

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ                                  ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ – ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΜΠΕΣΙΝΗΣ – ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ – ΚΑΚΑΤΣΙΔΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΛΑΪΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ:                                         ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ

ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ                                      ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ –  ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΞΥΣΤΡΑΣ Δ. – ΛΙΑΛΙΑΜΠΗΣ – ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΧΑΒΑΛΙΝΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΡΕΝΤΙΦΗΣ

 ΚΥΡΙΑΚΗ  14-2-2016  ΩΡΑ  15:00

ΘΕΡΜΟΥ                                      ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΚΕΚΕΛΟΣ – ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ – ΜΠΑΚΑΚΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΓΥΦΤΑΚΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ:                                         ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ

πηγή: Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.