Πολλά τα σπουδαία ματς

 Το Σάββατο διεξάγονται όλοι  οι αγώνες της 20ης Αγωνιστικής για την Α’ Κατηγορία, με ώρα έναρξης στις 03:00 το απόγευμα,  η οποία περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες συναντήσεις και κάθε μία έχει την δική της φυσιογνωμία. Οι δύο από τους τρεις πρώτους έχουν θεωρητικά πιο εύκολο έργο, ο τέταρτος Όμηρος δίνει ένα από τα  κομβικότερα παιγνίδια του, γειτονικά ντέρμπι σε Καλύβια και Θέρμο, ενώ μια αναμέτρηση Αμφίλοχου ΑΕ Μεσολογγίου έχει πάντα ξεχωριστή αίγλη, πολλώ δε μάλλον όταν είναι έντονο  το βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Με αντίπαλο και την αγανάκτηση

Τρία συνεχόμενα παιγνίδια, σε πρωτάθλημα και κύπελλο,  «χοντρά» διαιτητικά λάθη έχουν φέρει αναστάτωση στον ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας και είναι ο κυριότερος αντίπαλος στον αγώνα κόντρα στην γηπεδούχο και ουραγό Ακαδημία Ευηνοχωρίου. Σ’ έναν αγωνιστικό που συνήθως δεν χώρο προσφέρεται για ποιοτικό ποδόσφαιρο οι παίκτες του Χρήστου Βασιλείου (φωτο) χρειάζονται τη νίκη  για να παραμείνουν στην κορυφή. Επιστρέφει ο τιμωρημένος Σωτηρόπουλος, αλλά θα λείπει ο έμπειρος επιθετικός Άρης Ξευγένης που αποβλήθηκε στον αγώνα Κυπέλλου και οι πρωτοπόροι έχουν επίσης να ξεπεράσουν την κούραση από το αγώνα της Τετάρτης. Τραυματίες αποχώρησαν από τον ημιτελικό ο Άγγελος Φραγκούλης και ο φορμαρισμένος Βασιλόγιαννης, οπότε η Ακαδημία που δεν έχει να χάσει τίποτα θα υποδεχθεί έναν αντίπαλο με πολλά «τρωτά» σημεία.

Για την πολυπόθητη νίκη με Κάκκο

Τέσσερις αγώνες χωρίς την «γεύση» της νίκης είναι πολύ κακή επίδοση για ομάδα πρωταθλητισμού και ο Ναυπακτιακός Αστέρας το πλήρωσε με την διολίσθηση στην 3η θέση. Στο ματς στο Καινούριο το τρίποντο είναι «μονόδρομος», αλλά και η Δόξα θα δώσει την δική της  μάχη να πάρει ό,τι μπορεί απ’ το ματς. Με νεό τεχνικό ο Αστέρας, καθώς οι διοικούντες  προτίμησαν λύση εκ των έσω, ώστε να μην χαθεί χρόνος αφού η  ομάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο εκλεκτός είναι ελάχιστα γνωστός, ο Δημήτρης Κάκκος, με καταγωγή από τη Ναύπακτο, ο οποίος ήταν βοηθός του  Γιάννη Πανουργιά. Είναι διπλωματούχος προπονητής της ΕΠΟ (κάτοχος διπλώματος UEFA A΄) κι  έχει  εμπειρία σε τμήματα Ακαδημιών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Ο Καζανάς εξακολουθεί να εκτίει την  ποινή της αποβολής του από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Άλλο Κύπελλο, άλλο πρωτάθλημα

Την Τετάρτη ο ΑΟ Χάλκειας νίκησε  τον Ν.  Θέρμιο Απόλλωνα για το Κύπελλο και το Σάββατο παίζουν ξανά στο ίδιο γήπεδο (του Αντιρρίου) για το πρωτάθλημα. Πρόκειται για έναν άλλο αγώνα και η ομάδα του Θέρμου θα παλέψει ακόμα περισσότερο για να μην χάσει τη 2η θέση που κατέχει. Αμφότερες οι  ομάδες θα «κουβαλούν» την κούραση του ημιτελικού και οι γηπεδούχοι θα πρέπει να αντιπαρέλθουν την απουσία του αποβληθέντα Ψυχογιού, αλλά επανέρχεται ο Καζανάς.

Στην «κόψη του ξυραφιού»

Μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αμφίλοχο ο Όμηρος Νεοχωρίου κινδυνεύει άμεσα να «εκθρονιστεί» από την τετράδα και το έργο του στο Δοκίμι γίνεται πολύ δύσκολο. Εκτός της καλής ομάδας του Απόλλωνα, θα υπάρχει επιπλέον κίνητρο στους γηπεδούχους, διότι με νίκη πλησιάζουν στον πόντο τη ομάδα του Νεοχωρίου και γενικότερα θα «βλέπουν» από πολύ κοντά την πρώτη τετράδα. Αναμένεται ένα πολύ καλό ματς, ειδικά εάν ο χλοοτάπητας δεν παρουσιάζει πρόβλημα από τυχόν βροχοπτώσεις.

Προβάδισμα, αλλά…

Ο Κεραυνός Μυρτιάς είναι τυπικά γηπεδούχος στο Θέρμο όπου αντιμετωπίζει την τοπική Αναγέννηση. Η ομάδα του Λάκη Παπαχρήστου έχει δείξει πως διαθέτει πιο πολλές δυνατότητες και σε τυχόν απώλειες του Ομήρου μπορεί να «πατήσει» τετράδα εφόσον κερδίσει. Αυτά χωρίς  τον… ξενοδόχο, που λέγεται Αναγέννηση. Η ομάδα του Τάκη Τσιάκαλου δείχνει μεγάλη σταθερότητα στα τελευταία ματς και δείχνει ικανή για την απ’ ευθείας παραμονή. Κάθε βαθμός είναι εξαιρετικά χρήσιμος και θα παίξει για δύο αποτελέσματα.

Η τετράδα «χαμογελά»

Όταν μια ομάδα βρίσκεται σε απόσταση ενός πόντου από μια διάκριση, όπως η είσοδος στην πρώτη τετράδα, δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη. Ειδικά όταν διαθέτει και την ποιότητα, όπως ο Ατρόμητος Αντιρρίου. Οι παίκτες του Περικλή Παπαποστόλου με ανεβασμένο ηθικό,  και λόγω της άρνησής του να αφήσει την ομάδα για χάρη του Ναυπακτιακού,  χωρίς ιδιαίτερο άγχος θα επιδιώξουν μία ακόμα νίκη, αυτή τη φορά στο Ενωσιακό γήπεδο  κόντρα στον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά, με τον Μπίμπα να έχει εκτίσει την ποινή του. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούν πλέον να έχουν άλλο στόχο από το πλεονέκτημα έδρας στα μπαράζ παραμονής, θέλουν τη νίκη, αλλά πρώτο μέλημα θα είναι να μην χάσουν, διότι βρίσκονται μόλις ένα πόντο  πάνω  από την πιθανόν καταδικαστική 14η θέση.

 

«Μεγάλοι» χωρίς δυναμική

Αμφίλοχος και  ΑΕ Μεσολογγίου, δύο μεγάλα ονόματα της Αιτωλοακαρνανίας, αναμετρώνται στην έδρα του πρώτου χωρίς να έχουν υψηλές βλέψεις. Μάλλον η παραμονή είναι ο βασικός στόχος και ο μεν Αμφίλοχος προέρχεται από τρεις σερί νίκες με τον Κώστα Γιωτόπουλο στον πάγκο, η δε ΑΕΜ με επτά αγώνες χωρίς  νίκη έχει πάρει την κατιούσα, αν και βρέθηκε μέχρι την 4η θέση. Καμία από τις ομάδες δεν απειλείται άμεσα με υποβιβασμό, όμως εφησυχασμός δεν μπορεί να υπάρχει και οι βαθμοί κρίνονται απαραίτητοι.

Για μια θέση στον «ήλιο»

Όπως βαδίζουν τα πράγματα δύσκολα θα αποφύγει το απ’ ευθείας υποβιβασμό η 14η ομάδα και ο ΠΑΟΚ Καλυβίων με τον Αχελώο Αγγελοκάστρου θα παλέψουν στη συνέχεια ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό. Δηλαδή να βρεθούν τουλάχιστον στην 13η θέση που μπορεί να σημάνει παραμονή μέσω μπαράζ. Το Σάβατο ο 14ος ΠΑΟΚ υποδέχεται τον 13ο Αχελώο, που προηγείται με έναν βαθμό. Ο νικητής καταλαμβάνει θέση στον «ήλιο» για τη  ώρα και θα παλέψει με καλύτερες προϋποθέσεις τη συνέχεια. ο γηπεδούχος θα έχει ξανά τον τιμωρημένο Κόκκοτο κι έρχεται από σημαντική ισοπαλία στο Μεσολόγγι, ενώ ο Αχελώο φαίνεται να «καθάρισε» με την απειλή της 15ης  θέσης. Κοινό σημείο των δύο ομάδων, ότι πρόσφατα απέκτησαν καινούριο προπονητή.

πηγή: Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής.

ΣΑΒΒΑΤΟ  23-1-2016  ΩΡΑ  15:00

 

Γήπεδο                                                                       Αγώνας

 

ΔΟΚΙΜΙΟΥ                              ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ                         ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ                             ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ – Ν.ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΚΑΛΥΒΙΩΝ                              ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛ/ΣΤΡΟΥ

ΘΕΡΜΟΥ                                 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ                          ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ

Θ.ΠΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ               ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ                     ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ          

 

ΟΜΑΔΑΒΑΘΜΟΙ
1ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ    47   PLAY OFFS    5
2Ν. ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 45   PLAY OFFS    4
3ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ43   PLAY OFFS    4
4ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟY32   PLAY OFFS    0
5ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ31
6ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ31
7ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ28
8ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ 28
9ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ 27
10ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 26
11ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ*21
12ΑΛΙΚΥΡΝΑΙΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ*16
13ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛ/ΣΤΡΟΥ 16
14ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 15
15ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 9
16ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 5

 

Αναγέννηση Θέρμου και Αλικυρναϊκός Αγίου Θωμά έχουν ένα ματς λιγότερο

Η Δόξα Καινουρίου ξεκίνησε με -2 βαθμούς

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.