Δυνατές μονομαχίες και πολύ θέαμα στη Ναύπακτο

Όλα τα μεγάλα ονόματα δίνουν το παρών στη Ναύπακτο, εκεί όπου θα διεξαχθεί το «Lepanto 2016», το 21o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Cross Country, το διήμερο 15-16 Ιουλίου.

Δήλωσαν για τον αγώνα…

terzisΘανάσης Τερζής (πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας)

«Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα πολύ καλό Πανελλήνιο πρωτάθλημα, σε μια πανέμορφη περιοχή και μια ιστορική πόλη όπως είναι η Ναύπακτος. Οι συνδιοργανωτές και οι τοπικοί φορείς είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ομοσπονδίας και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά μέχρι το τέλος», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και συμπλήρωσε… «Από αγωνιστικής πλευρά η συμμετοχή θα είναι μεγάλη και όλοι οι καλοί ποδηλάτες του αγωνίσματος θα δώσουν το παρών».

KatsifarasΑπόστολος Κατσιφάρας (Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας)

«Με ιδιαίτερη χαρά συνδιοργανώνουμε ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τους «Lepanto Πανελλήνιους Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας 2016», καθώς πρόκειται για ένα ξεχωριστό και συνάμα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός. Από αρχαιοτάτων χρόνων, ο αθλητισμός κατείχε και κατέχει σημαντική θέση στη ζωή πολλών πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και διαδραματίζει σημαντικό κοινωνικό ρόλο. Άλλωστε, στην Περιφέρειά μας βρίσκεται η Αρχαία Ολυμπία, η κοιτίδα του Ολυμπισμού, ένα παγκόσμιο ορόσημο για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη συναδέλφωση και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς. Σε μια πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενισχύει την προσπάθεια ανάπτυξης του αθλητισμού και συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνουν οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και η ενασχόληση με τον αθλητισμό να γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Με τη διοργάνωση αυτή, περισσότεροι από 200 αθλητές θα βρεθούν στην περιοχή μας για να διαγωνισθούν με το ποδήλατό τους, σε μία μοναδική διαδρομή, στο Ενετικό Κάστρο της Ναυπάκτου με το δάσος. Θέλω να καλωσορίσω στη Δυτική Ελλάδα όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες και είμαι βέβαιος ότι οι αγώνες θα στεφθούν με επιτυχία».

StarakaΧριστίνα Σταρακά (Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας)

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μας να συνδιοργανώνουμε ένα αθλητικό γεγονός που φιλοδοξεί να γίνει το κορυφαίο στο είδος του στη χώρα. Η σύμπραξη όλων μας με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τον τόπο μας αλλά και για το ίδιο το άθλημα. Ποιος μπορεί να φανταστεί καλύτερον αγώνα για mountain bike από εκείνον που διατρέχει το Ενετικό κάστρο, το δασικό μονοπάτι και τα καλντερίμια της πόλης της Ναυπάκτου;   Είμαι βέβαιη ότι η ποδηλασία βουνού, με τους πρωταθλητές που θα μας τιμήσουν αλλά και τους πάμπολλους ενθουσιώδεις αθλητές από τα σωματεία που θα συμμετάσχουν, θα διαφημιστεί σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της πατρίδας μας αλλά και θα την αναδείξει ακόμη περισσότερο».

 loukopoulos3 Παναγιώτης Λουκόπουλος (Δήμαρχος Δήμου Ναυπακτίας)

«Καλωσορίζουμε στην πόλη της Ναυπάκτου τους «Lepanto» Πανελλήνιους Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας 2016. Μια σημαντική διοργάνωση με τη συμμετοχή των καλύτερων αθλητών ορεινής ποδηλασίας της Ελλάδας. Η πόλη μας είναι έτοιμη να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει  τους 200 και πλέον αθλητές από 40 και πλέον σωματεία, σε μια γιορτή του αθλητισμού και του  “ευ αγωνίζεσθαι” . Εύχομαι καλό αγώνα στους αθλητές και σας περιμένουμε όλους να τους παρακολουθήσουμε από κοντά».

Sipsas   Γιάννης Σύψας (Αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπακτίας)

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι “Πανελλήνιοι  Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας  Lepanto2016” αυτό το μοναδικό αθλητικό γεγονός για την ποδηλασία γίνεται στη Ναύπακτο. Ο Δήμος στέκεται δίπλα στην διοργάνωση του αγώνα ως συνδιοργανωτής,  καταβάλλοντας όλες εκείνες τις προσπάθειες ώστε όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές αλλά και οι επισκέπτες της Ναυπάκτου να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον τόπο μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία»!

 

 xidis Τάσος Ξύδης (υπεύθυνος Πράσινο+ Μπλε)

«Σε μια προσπάθεια προβολής της ιστορικής πόλης της Ναυπάκτου αλλά και του Ολυμπιακού αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας – cross country, ενώσαμε όλοι τις δυνάμεις μας Ε.Ο.Π. , Περιφέρεια Δ.Ε. Δήμος Ναυπακτίας και Πράσινο+ Μπλε και υλοποιούμε μια μοναδική ποδηλατική διοργάνωση, που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει το σημαντικότερο γεγονός της Ελληνικής ποδηλασίας βουνού για το τρέχον έτος. Συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές ορεινής ποδηλασίας απ’ όλη την χώρα. Σας προσκαλούμε να  απολαύσουμε μαζί, μια ξεχωριστή ποδηλατική εμπειρία».

katselis  Γιώργος Κατσέλης (Ομοσπονδιακός προπονητής της ορεινής ποδηλασίας)

«Όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθεί ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, σε μια πανέμορφη πόλη όπως είναι η Ναύπακτο. Οι διοργανωτές δείχνουν έντονη την διάθεση να προσφέρουν περισσότερα στους συμμετέχοντες, να έχει χρώμα ο αγώνας και κυρίως να έχει θεατές, κάτι ασυνήθιστο για την ορεινή ποδηλασία. Δεν γνωρίζω την διαδρομή αλλά είμαι σίγουρος ότι κι αυτή θα είναι σε υψηλά στάνταρ βλέποντας την μέχρι τώρα προεργασία».

ilias  Περικλής Ηλίας (Παγκόσμιος Πρωταθλητής mtb Μarathon)

«Με χαρά συμμετέχω στους «Lepanto» Πανελλήνιους Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας 2016 που υλοποιούνται στη Ναύπακτο. Η διεκδίκηση του πανελληνίου Πρωταθλήματος στην κατηγορία μου, είναι ιδιαίτερης σημασίας για μένα, μια και συναγωνίζομαι με τους καλύτερους αθλητές ορεινής ποδηλασίας της χώρας μας. Η διαδρομή είναι εξαιρετική και εύχομαι να έχουμε ένα μοναδικό αγώνα με υψηλή θέαση, με στόχο την ανάδειξη του αγωνίσματος. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές».

antoniadis2 Δημήτρης Αντωνιάδης

(Πρωταθλητής και απρόσωπος Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016)

«Θα είναι ένα γερό τεστ πριν το Ρίο. Έχω μπει στην τελική φάση της προετοιμασίας μου για να είμαι έτοιμος στην Βραζιλία. Είμαι σίγουρος ότι στη Ναύπακτο θα γίνει ένας δυνατός και θεαματικός αγώνας, με έντονο συναγωνισμό, μιας και είναι πολλοί οι καλοί αθλητές»

Οι χορηγοί…

 

  Άντζελα Κοτρότσου (Γενική Διευθύντρια Arla Foods Ελλάς)

 «H Arla Foods Ελλάδας, με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει ως χορηγός με τα προϊόντα βούτυρο Lurpak και Arla Protein Milk, τους «Lepanto Πανελλήνιους Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας 2016», καθώς πρόκειται για ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός, το οποίο υλοποιείται σε μία ιστορική και ξεχωριστής ομορφιάς πόλη όπως η Ναύπακτος. Οι άνθρωποι σήμερα συνεχώς αυξάνουν το ενδιαφέρον τους για φυσικά προϊόντα. Όλα  τα προϊόντα της Arla βασίζονται στο γάλα και στα θρεπτικά του πλεονεκτήματα-δεν χρησιμοποιούμε τεχνητά συστατικά  και πρόσθετα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε φυσικά, θρεπτικά και γευστικά προϊόντα που θρέφουν σωστά το σώμα και το μυαλό. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγωνιζόμενους αθλητές και αθλήτριες στην προσπάθειά τους».

  Γιάννης Πετούλης   (Γενικός Δντής  Volvo Car Hellas)

“Με μεγάλη χαρά η Volvo Car Hellas υποστηρίζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Cross Country! Η ευτυχής συγκυρία του κοινού ονόματος «Cross Country» ανάμεσα σε μερικά από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της σουηδικής μάρκας και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας, είναι η ιδανική αφορμή! Η Volvo είναι η μάρκα που ουσιαστικά «εφηύρε» την Cross Country κατηγορία το 1997, παρουσιάζοντας τα πρώτα μοντέλα με αυτό το όνομα, με δυνατότητες κίνησης σε κάθε δρόμο, για όσους έχουν ένα πιο ενεργό και δυναμικό life style, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για πιο απολαυστική οδήγηση! Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές”

  Γιώργος Τσαπρούνης  (Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND)

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς έχουμε την ευκαιρία να στηρίξουμε τη διοργάνωση του  Πανελληνίου Πρωταθλήματος Cross Country  που φέτος διοργανώνει η ΜΚΟ Πράσινο+Μπλέ.  Εικόνες και στιγμές από την διοργάνωση στην ιδιαίτερη Ναύπακτο θα ταξιδέψουν με τις απίστευτες ταχύτητες του δικτύου της WIND αναδεικνύοντας κάθε πτυχή του ξεχωριστού Ολυμπιακού αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας»

 

LEPANTO ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CROSS COUNTRY 2016.
Συνέντευξη Τύπου.
Εικονολήπτης: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ.
Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, ώρα 12.
Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας (Ξενία Ναυπάκτου).

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.