Δυνατές κόντρες, σπουδαίες επιδόσεις και νέα ρεκόρ αναμένεται να σημειωθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που θα γίνει το Σαββατοκύριακο (18-19/6) στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.

     Οι κορυφαίοι Ελληνες αθλητές θα περάσουν τις πόρτες του Σταδίου της Πάτρας με στόχο να συνδυάσουν τη νίκη με μια καλή επίδοση. Στη διοργάνωση αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 1.000 αθλητές και αθλήτριες από σωματεία όλης της χώρας!

     Ξεχωριστό το ενδιαφέρον για το επί κοντώ, το θρυλικό αγώνισμα στην Ελλάδα, που μαζί με τον μαραθώνιο, ίσως έχουν προσφέρει τις πιο μεγάλες συγκινήσεις. Η Ελλάδα των παγκόσμιων ρέκορντμαν διαθέτει αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον τέσσερις αθλητές που μαγνητίζουν τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο!

    ΄Ενας από αυτούς είναι ο Κώστας Φιλιππίδης με 5,91 μ. στο επί κοντώ, που είναι μία από τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο.

     Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών την παράσταση κλέβουν οι Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη. Αμφότερες βρίσκονται στην κορυφή της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας λίστας. Η μεν Κυριακοπούλου έχει α.ρ. 4.83μ. στον ανοικτό και 4.81μ. στον κλειστό, ενώ φέτος έχει ήδη υπερβεί το 4.75μ. Η Κατερίνα Στεφανίδη έχει ατομικό ρεκόρ, πρόσφατο, 4.86μ. και 4.90μ. στον κλειστό.

     Υπάρχει ασφαλώς και ο νεαρός Μανώλης Καραλής με το απίστευτο 5.55μ. (παγκόσμιο ρεκόρ), αλλά αυτός είναι ακόμα παίδας, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα των ανδρών, παρά μόνο σε αυτά των παίδων, εφήβων και νέων.

     Το επί κοντώ είναι ένα από τα αγωνίσματα του στίβου που θα μαγνητίσουν τους φιλάθλους το σαββατοκύριακο στο στάδιο – κόσμημα της Πάτρας.

Η είσοδος των φιλάθλων, με απόφαση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, είναι ελεύθερη.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.