Το μαζικότερο και το υψηλότερο σε επίπεδο αθλητικό γεγονός του Στίβου Πανελλαδικά για το 2016, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών, έγινε με απόλυτη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία το περασμένο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου στην Πάτρα.

    Από την πλευρά της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Βόρειας Πελοποννήσου προσπαθήσαμε για το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έχοντας ως προηγούμενο τα αντίστοιχα  Πρωταθλήματα του 1995 και του 2010 με την και τότε τεράστια – απόλυτη επιτυχία τους, αλλά και την επιτυχία και καταξίωση του Διεθνούς Μήτιγκ Στίβου ΄΄ΤΟΦΑΛΕΙΑ΄΄ την δεκαετία του 2000, που έφθασε στη 12η θέση των Ευρωπαϊκών Μήτιγκ Στίβου, τολμήσαμε και διεκδικήσαμε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών για την τρέχουσα χρονιά.

    Στόχος μας πάντοτε η αθλητική Ανάπτυξη της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής της ζώνης ευθύνης μας, παράλληλα με το σταθερό στόχο μας για υλοποίηση στην πράξη της έννοιας του Αθλητικού Τουρισμού. Οι διανυκτερεύσεις Αθλητών, Προπονητών, Συνοδών, Κριτών, Διοικητικών, Φιλάθλων κλπ. το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ξεπέρασαν τις 3.000, με ότι αυτό σημαίνει για την Οικονομία της Πόλης και αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι ο Στίβος αποτελεί τη δεύτερη ΄΄πηγή΄΄ αριθμού διανυκτερεύσεων για την Πάτρα μετά το Καρναβάλι.

     Για την επιτυχία της διοργάνωσης κινητοποιήθηκε και εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα δυναμικό 150 περίπου ατόμων της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (Τεχνικοί,  Διοικητικοί υπάλληλοι, Κριτές, Ιατρικό προσωπικό, Εργάτες, Εθελοντές Ε.Α.Σ. κλπ.) με τελικό αποτέλεσμα αυτό που όλοι είδαν και παραδέχθηκαν.

     Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαμε να τα πετύχουμε φυσικά μόνοι μας αν δεν υπήρχε και η πολύτιμη συμπαράσταση από το Δήμο της Πάτρας και τις Υπηρεσίες του, την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού, τη Διοίκηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και τους εκεί εργαζόμενους, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος/ Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, την Ελληνική Αστυνομία και την Τροχαία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, το ΚΕΤΧ, τη Διεύθυνση Υγείας Αχαΐας, το Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Πάτρας και των Εθελοντών της διοργάνωσης. Ένα επιπλέον σύνολο τουλάχιστον 60 ατόμων από τους παραπάνω φορείς λειτούργησε υποστηρικτικά για την επιτυχία του Αγώνα, γεγονός που αποτέλεσε πεδίο δημιουργικής σύμπραξης της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου με τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές και γενικότερα με όλες τις δομές της Πάτρας.

     Να προσθέσουμε ότι ο Δήμος της Πάτρας ανέλαβε και σημαντικό μέρος της οικονομικής δαπάνης που απαιτήθηκε για την αναβάθμιση – συντήρηση υποδομών του Παμπελοποννησιακού Σταδίου καθώς και το κόστος ηλεκτροφωτισμού του στη διάρκεια των Αγώνων.

    Τους ευχαριστούμε όλους ειλικρινά και τους συγχαίρουμε για όσα πρόσφεραν.

     Επίσης θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια απευθύνουμε και στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ που υπήρξε ο μόνος φορέας του Ιδιωτικού τομέα που ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας για οικονομική στήριξη, αναλαμβάνοντας το σημαντικό οικονομικό κόστος του αποκλειστικού Αθλοθέτη των επάθλων της διοργάνωσης. Η ενέργειά του αυτή τιμά το Επιμελητήριο και τα Μέλη του.

   Συμπερασματικά αποδείχθηκε ότι ο Κλασσικός Αθλητισμός στην Πάτρα έχει όλες εκείνες τις υποδομές που μπορούν να προσφέρουν πολλά στην ανάπτυξη της Πόλης και της ευρύτερης περιοχής μέσα από τα αθλητικά δρώμενα. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις για το Στίβο είναι από τις καλλίτερες στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή τεχνογνωσία των ανθρώπων του στην Πόλη αποτελούν ισχυρή βάση για κάθε στόχο που να μπορεί να τεθεί, αν υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός και η κατάλληλη βοήθεια από όλους τους φορείς. Αυτό το τελευταίο αποτελεί και το αδύνατο σημείο των προσπαθειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αν κάνουμε τις συγκρίσεις με πολλές άλλες πόλεις της χώρας μας. Πρέπει να καταλάβουμε, στην πράξη και όχι στη θεωρία, τι σημαίνει οικονομική ανάπτυξη μέσα από τον Αθλητισμό, όταν υπάρχουν οι υποδομές σε αφθονία. Όταν η Πάτρα είναι το κέντρο του τριγώνου Αρχαία Ολυμπία – Δελφοί – Επίδαυρος . Όταν έχει ένα θαυμάσιο κλίμα που είναι σημαντική παράμετρος για τον Αθλητικό τουρισμό. Πρέπει κάποια στιγμή η διαχείριση και η εκμετάλλευση των αθλητικών υποδομών της Πάτρας να γίνει προς όφελος της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης των τοπικών κοινωνιών αλλά και των αναπτυξιακών απαιτήσεων της περιφερειακής οικονομίας.

   Είναι απαραίτητη η συμβολή και των Ιδιωτικών φορέων της Πάτρας στην ενδυνάμωση και την προώθηση της αθλητικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής μέσω της διεύρυνσης της συμμετοχής και της απασχόλησης, της δημιουργίας και της διάχυσης της τεχνογνωσίας σε θέματα διαχείρισης εγκαταστάσεων και αθλητικών γεγονότων και  της συμμετοχής σε προγράμματα και της εφαρμογής σχετικών πολιτικών σε διαδημοτικό ή σε ευρύτερο γεωγραφικό χώρο.

    Ευχαριστούμε και πάλι όλους που μας βοήθησαν.

 Από την πλευρά μας συνεχίζουμε την προσπάθεια για μεγάλες διοργανώσεις.

 Ραντεβού στα ΄΄ΤΟΦΑΛΕΙΑ 2016΄΄ στις 13 Ιουλίου  και στο ΄΄RUN Greece 2016΄΄ στις 9 Οκτωβρίου.

                          Από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.