Ο Δήμος Ναυπακτίας, με αφορμή την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σκάκι στα Σχολεία», που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο από τον γνωστό σκακιστή Παναγιώτη Νάκη σε συνεργασία με Δημοτικά Σχολεία της Ναυπάκτου, θα απονείμει διπλώματα στους μικρούς σκακιστές που κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς παρακολουθούσαν μαθήματα του προγράμματος.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί σήμερα 2 Ιουλίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Δημαρχείου με την παρουσία του κ. Θάνου Μαστροβασίλη, ο οποίος αναδείχτηκε ως ο 65ος Πανελλήνιος Πρωταθλητής στο Σκάκι.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σκάκι στα Σχολεία», υλοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια από το Kasparov Chess Foundation, σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, ενώ βασίζεται στο γεγονός ότι, η εκμάθηση σκακιού σε πρώιμη ηλικία έχει αποδειχθεί πως βελτιώνει σημαντικά τις γνωστικές και συμπεριφορικές ικανότητες των παιδιών και συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, καθώς ενισχύεται η κριτική και στρατηγική σκέψη των παιδιών. Παράλληλα, τα παιδιά που εξοικειώνονται με τη λογική του συγκεκριμένου παιχνιδιού, δυναμώνουν την αυτοπεποίθησή τους, αναπτύσσουν ευρύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες και διδάσκονται την άμιλλα και την ισότητα απέναντι σε ένα στοιχείο που τους ενώνει – το σκάκι. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστήριξε την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στη χώρα μας και με μεταφρασμένο εκπαιδευτικό υλικό που δόθηκε από το Kasparov Chess Foundation.

 

Share on Facebook8Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.