(video: Δημήτριος Ιωάννου)

 

167 αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού από συνολικά 18 χώρες θα συμμετέσχουν στη φετινή διοργάνωση του Rally Raid 2015. Για το μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα έχει επίκεντρο τη Ναύπακτο, αλλά οι διαδρομές του θα περιλαμβάνουν και τους γειτονικούς δήμους Θέρμου, Καρπενησίου, Δωρίδος και Καλαβρύτων παραχώρησαν συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Σύψας και ο διοργανωτής του Rally Raid Μελέτης Σταμάτης.

Μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης ο κ.Λουκόπουλος σχολίασε «πως πρόκεται για ένα σημαντικό γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Διεθνών Μέσων. Είναι μια διοργάνωση που έχει τουριστική αντανάκλαση στη Ναυπακτία και την ευρύτερη περιοχή. Εκπληκτικής ομορφιάς φυσικά τοπία ορεινής Ναυπακτίας, Θέρμου, Καρπενησίου, Βαρδουσίων και Καλαβρύτων διαφημίζουν τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο. Είναι μία σημαντική ευκαιρία για τη περιοχή, η οποία έχει ως στόχο την ενίσχυση της προβολής του τόπου και της τοπικής οικονομίας μέσω του αθλητικού τουρισμού. Παρά τη δύσκολη συγκυρία θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αγώνες τέτοιας εμβέλειας, όπως το Hellas Raid. Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Ναυπακτίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση των υποδομών και τη ζεστή φιλοξενία των διοργανωτών και των αποστολών».

rally 4

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι δύο Δήμοι από κοινού στο μέλλον θα έχουν την ευκαιρία να διοργάνωσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις. «Μας ενδιαφέρει συνολικά η ανάπτυξη της περιοχής. Να συγχαρώ όλους τους εμπλεκόμεους για αυτή τη διοργάνωση που περιλαμβάνει τόσες πολλές συμμετοχές. Οι αναβάτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τις διαδρομές της ορεινής Ναυπακτίας και του Δήμου Θέρμου. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αναπτύξουμε τον αθλητικό τουρισμό και βλέπω μία συγκατάθεση όλων στο να προχωρήσουμε στη διοργάνωση παρόμοιων διοργανώσεων», είπε.

Στο πρόγραμμα των αγώνων αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Σύψας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία ιδιαιτέρως δύσκολη και δύσβατη διαδρομή. Ενώ, ευχήθηκε να πάνε όλα καλά και να μην υπάρξουν απρόοπτα και ατυχήματα.

Συμμετοχές σημαντικών ονομάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Αφού ευχαρίστησε τους Δήμους που συμμετέχουν στο φετινό Rally Raid, ο διοργανωτής των αγώνων Μελέτης Σταμάτης, τόνισε πως «έχουμε δεχθεί υποστήριξη από όλους, κυρίως σε τεχνικό επίπεδο. Πρέπει να αναφέρω ότι φέτος είναι η δυσκολότερη χρονιά στην ιστορία των οκτώ ετών που γίνεται ο αγώνας, λόγω του δύσκολου χειμώνα. Λόγω της συγκυρίας δεν είχαμε τη δυνατότητα να επαναφέρουμε πολύ μεγάλα κομμάτια της διαδρομής, έτσι περιοριστήκαμε σε περιοχές που βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Φέτος δεν μπορέσαμε να συμπεριλάβουμε την κατηγορία των αυτοκινήτων, γιατί η Ομοσπονδία δεν κατάφερε να εκδώσει κανονισμούς εγκαίρως. Φέτος, συμμετέχουν το No2 της παγκόσμιας κατάταξης και το No5, που για εμάς είναι πολύ σημαντικό σε ό,τι αφορά στην προβολή στο εξωτερικό. Κάθε χρόνο το επίπεδο των αναβατών ανεβαίνει και οι συμμετοχές αυξάνονται».

Η διοργάνωση του 2016 δε θα λάβει χώρα στη Ναύπακτο

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ.Σταμάτης, η διοργάνωση του Rally Raid είναι η τελευταία φορά που θα λάβει χώρα στην περιοχή. Σχετικά ανέφερε πως «στην περιοχή θα είναι η τελευταία χρονιά, λόγω της κατάστασης, που θα κινηθεί ο αγώνας. Έχουμε ήδη συμφωνήσει για μια καινούργια περιοχή για τη διοργάνωση του 2016. Ωστόσο, έχουμε δώσει τα χέρια με τον κ.Λουκόπουλο, ότι πριν τελειώσει η θητεία του και μάλλον ο αγώνας θα επιστρέψει και πάλι στη Ναύπακτο. Ενδεχομένως, σε μία διετία. Όταν θα δούμε ότι η κατάσταση έχει επανέλθει στα βουνά».

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.