Σαφείς αιχμές κατά της διοργανώτριας αρχής του Πρωταθλήματος Α” ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας αφήνει η Διοίκηση του Ναυπακτιακού Αστέρα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναλυτικότερα:

 

Αισθανόμαστε την ανάγκη για μια και μοναδική φορά φέτος να εκδώσουμε ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά της ΕΠΣΝΑ, διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος. Επιλέξαμε να το πράξουμε μετά το τέλος των αγώνων play offs και ανεξάρτητα από το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, για να μην θεωρηθεί ότι στόχος μας είναι να προκαταβάλουμε διαθέσεις και να δημιουργήσουμε εντυπώσεις, ενόψει της τελευταίας κρίσιμης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε εξ’ αρχής πως η διαμαρτυρία δεν αφορά ούτε διαιτητικά λάθη, ούτε αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής, γιατί θεωρούμε, ότι η αντιμετώπιση της ομάδας μας καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ήταν σε γενικές γραμμές αντικειμενική, αποδεχόμενοι το γεγονός πως τα όποια λάθη έγιναν, είτε υπέρ, είτε κατά της ομάδας μας, δεν ήταν από πρόθεση, αλλά ήταν στα όρια του ανθρώπινου λάθους.

Δυστυχώς όμως δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των αγώνων μπαράζ την εξαιρετική εικόνα του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος των τελευταίων ετών, ήρθε να την επισκιάσει η «επιλεκτική» άγνοια της ΕΠΣΝΑ για τους όρους της προκήρυξης που η ίδια θεσμοθέτησε.

Πιο συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου ζητήθηκε προφορικά από τον πρόεδρό της Τ. Παπαχρήστο μια ξεκάθαρη απάντηση για το ποια ομάδα έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας μεταξύ ΑΕΜ και Ναυπακτιακού, εάν η αναμέτρηση η οποία θα διεξαγόταν μετά από 4 ημέρες στο Παπαχαραλάμπειο έληγε με σκορ 2-0 υπέρ της ομάδας μας (3-1 ο πρώτος αγώνας).

Σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα, απάντηση δυστυχώς δεν πήραμε μέχρι την έναρξη του καθοριστικού εντός έδρας αγώνα μας με την ΑΕΜ με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε ποιο αποτέλεσμα τελικά επιδιώκουμε. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ μας εξέφρασε προφορικά την (λανθασμένη όπως αποδείχτηκε μεταγενέστερα) υποκειμενική άποψή του, πως πιθανώς η ΑΕΜ έχει το πλεονέκτημα και ακολουθώντας την τακτική της επιλεκτικής άγνοιας και του Πόντιου Πιλάτου, έστειλε έγγραφο στις 15 Απριλίου στην ΕΠΟ. Έκτοτε όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν φρόντισε να αποκομίσει –ως όφειλε- από την αρμόδια νομική επιτροπή της ΕΠΟ έστω και προφορικά την απάντηση στο ερώτημα που υπέβαλε, ώστε να μας ενημερώσει πριν την έναρξη του καθοριστικού αγώνα. Επακόλουθο όλων αυτών ήταν το γεγονός ο προπονητής του Ναυπακτιακού, ενώ το σκορ ήταν 2-0 υπέρ μας, να βγάζει αμυντικούς και να βάζει επιθετικούς για να πετύχει ένα τρίτο γκολ, ενώ την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να γνωρίζουν πως το αποτέλεσμα που υπήρχε ως το 87’ (2-0) δεν τους εξυπηρετούσε στην ισοβαθμία. Προφανώς είχαν καλύτερη ενημέρωση, αφού η καθυστερημένη απάντηση της ΕΠΟ που τελικά στάλθηκε στην ΕΠΣΝΑ (5) ημέρες μετά τον αγώνα, στις 23 Απριλίου, τους δικαίωνε, εκθέτοντας ταυτόχρονα εμάς.

Επειδή όλα πλέον έχουν κριθεί και τίποτα δεν αλλάζει, θα θέλαμε ως Ναυπακτιακός Αστέρας στα πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης να θέσουμε τέσσερα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης από την ΕΠΣΝΑ για το συγκεκριμένο θέμα:

  1. Οφείλει η διοργανώτρια αρχή να γνωρίζει τους όρους της προκήρυξης που η ίδια θεσμοθετεί και να απαντά υπεύθυνα στα ερωτήματα των σωματείων;
  2. Αν ναι τότε γιατί υπέβαλε το ερώτημα στην ΕΠΟ;
  3. Αν δεν γνώριζε με σαφήνεια τους όρους της προκήρυξης που η ίδια έθεσε, γιατί δεν φρόντισε να ενημερωθεί έγκαιρα –πριν τον αγώνα- έστω και προφορικά πιέζοντας την αρμόδια νομική επιτροπή της ΕΠΟ ώστε να γνωρίζουν και οι δύο ενδιαφερόμενες ομάδες –όχι μόνο η μία- τι αποτέλεσμα επιδιώκουν σε έναν αγώνα που ίσως να έκρινε και το πρωτάθλημα;
  4. Αφού δεν συνέβησαν τα παραπάνω, γιατί δεν ανέβαλε τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής έως ότου υπάρξει επίσημη απάντηση;

Τέλος με την ελπίδα ότι παρόμοια λάθη τα οποία κλονίζουν την αξιοπιστία του διοργανώσεων της ΕΠΣΝΑ δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους αγώνες μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική στην Πρωταθλήτρια του Νομού μας ΑΕΜεσολογγίου.

Για το Δ.Σ του ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Ντίνος Τσουκαλάς                          Χολέβας Δημήτριος

Share on Facebook4Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.