Πλούσια η ατζέντα του Σαββατοκύριακου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ναυπάκτου. Συναυλίες, διαλέξεις, συναντήσεις κοινωνικού περιεχομένου, αθλητικά γεγονότα αλλά και πολλά παιχνίδια για τους μικρότερους, λαμβάνουν χώρα στην πόλη λίγο πριν την εορτή των Χριστουγέννων.

Αναλυτικότερα:

Σάββατο 20/12

15:00: Ο πρωταθλητής χειμώνα Ναυπακτιακός Αστέρας αγωνίζεται κόντρα στον ουραγό Αετό Σταμνάς σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι.

18:00: Εντός έδρας και κόντρα στην ΑΛΦΑ 93 αγωνίζεται ο ΠΑΣ Ναυπάκτου, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ.

17:00: «Μια παραμυθένια μέρα» θα ζήσουν όσα παιδιά επισκεπτούν το Στενοπάζαρο στο χώρο δράσεων της «ομάδας ΔΡΩ» (παλιό «Εμπορικό»), εκεί όπου η «Σβούρα» θα τους αφηγηθεί μια αστεία χριστουγεννιάτικη ιστορία.

18:00: Προβάλλεται από την «ομάδα ΔΡΩ» και τη «Σβούρα» το παραμύθι «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστέρι». Στα διαλείμματα τα παιδιά θα διασκεδάσουν χορεύοντας και τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια, θα στολίσουν δέντρο με τις ευχές τους, θα φτιάξουν στολίδια, θα γράψουν γράμμα στο Αη Βασίλη. Η αφήγηση και η προβολή των παραμυθιών επαναλαμβάνονται στις 19:00 και στις 20:00.

19:00: Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου πραγματοποιούν Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα. Συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, η Παιδική Δημοτική Χορωδία Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας, καθώς και οι ηθοποιοί Ειρήνη Ευαγγελάτου και Γιώργος Κατσάμπας.

20:30: Το βιβλίο «Τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας: Η διαμόρφωση του νεοελληνικού κράτους, 18ος-21ος αιώνας» του καθηγητή και συγγραφέα Κώστα Κωστή, παρουσιάζεται στο γνωστό βιβλιοκαφέ Adagio II. Με το συγγραφέα θα συζητήσει ο φιλόλογος Βασίλης Τσαούσης.

 

Κυριακή 21/12

11:00: Η «Πρωτοβουλία Πολιτών Ναυπακτίας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις» πραγματοποιεί συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας.

19:00: Συνάντηση Παιδικών Χορωδιακών και Μουσικοθεατρικών Συνόλων λαμβάνει χώρα στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα. Συμμετέχουν: το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου, η Μουσική Σχολή της Ζιζής Κορκοντζέλου, η Παιδική Χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου με τη μαέστρο Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου και η Παιδική Χορωδία ROSARTE με τη μαέστρο Ρόζυ Μαστροσάββα.

20:00: Μία άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη πραγματοποιεί στη Ναύπακτο και το Adagio II, ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Μάνος Στεφανίδης με θέμα: «Ο Greco στη Ναύπακτο. Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: «Το όριο της έκστασης και της απώλειας».

20:00: Η Παιδική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ναυπακτίας βρίσκεται στην Πάτρα, εκεί όπου ο όμιλος της Πατραϊκής Μαντολινάτας πραγματοποιεί χριστουγεννιάτικη συναυλία στο θέατρο-πολιτιστικό χώρο «Επίκεντρο» απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.