Με δυσκολίες για τους πρώτους

Σε δύο… δόσεις θα διεξαχθεί η 28η Αγωνιστική της Α΄ΕΠΣΝΑ, καθώς τα έξι ματς θα γίνουν το Σάββατο και τα δύο την Κυριακή. Για τις ομάδες που στοχεύουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος περιλαμβάνονται αναμετρήσεις με σημαντικό βαθμό δυσκολίας, περισσότερο ίσως για τον ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας η οποία θα παίξει με τον Όμηρο Νεοχωρίου, σε ένα παιγνίδι που εμπεριέχει στοιχεία ντέρμπι. Ο Ν.  Θέρμιος Απόλλων υποδέχεται τον Αμφίλοχο που την προηγούμενη Αγωνιστική γνώρισε την πρώτη του ήτα με προπονητή τον Γιωτόπουλο και ο Ναυπακτιακός Αστέρας παίζει στην έδρα του με τον Κεραυνό Μυρτιάς, που πάντα είναι υπολογίσιμος.

Ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Α.Ε.Μεσολογγίου με τον Απόλλωνα  Δοκιμίου, καθώς οι μέν «κανονιέρηδες» πασχίζουν να εξασφαλίσουν την παραμονή, οι δε φιλοξενούμενοι για να κρατηθούν στην 4η θέση και να πάνε στα play offs. Μεγάλη σημασία αποκτά και το ματς ανάμεσα σε Αχελώο Αγγελοκλάστρου και Α.Ο.Χάλκειας , αφού ο Αλικυρναϊκός Αγ.Θωμά  έχει με το μέρος του τις πιθανότητες κόντρα στην ουραγό Ακαδημία Ευηνοχωρίου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1Ν.ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ65PLAY-OFFS7
2ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ63PLAY-OFFS6
3ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ     62PLAY-OFFS6
4ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ45PLAY-OFFS0
5ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ40
6ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ39
7ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ38
8ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ38
ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ37
10ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ35
11ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ35
12ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛ/ΣΤΡΟΥ31PLAY-OUT
13ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ27PLAY-OUT
14ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 2222ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
15ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 1515ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
16ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 55ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

 

Η Δόξα Καινουρίου ξεκίνησε με -2 βαθμούς

ΑΓΩΝΕΣ & ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ  ΤΗΣ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

                                                                     ΣΑΒΒΑΤΟ  12-3-2016  ΩΡΑ  15:00

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ                       ΑΟ  ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ – ΚΩΣΤΑΡΑΣ – ΚΟΛΟΣΙΩΝΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΛΑΜΠΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΚΑΨΑΛΗΣ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ                                  ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  Β. – ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΠΑΚΑΚΗ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΜΟΓΙΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΧΑΒΑΛΙΝΑ

ΘΕΡΜΟΥ                                        ΝΕΟΣ ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ – ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΛΥΣΣΑΡΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΤΣΟΠΛΑΚΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ:                                         ΓΟΥΛΑΣ

ΕΝΩΣΙΑΚΟ                                  ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΤΣΙΡΩΝΗΣ – ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ – ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΡΙΣΒΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΡΑΠΤΗ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΔΑΝΙΑΣ

ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ                             ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΛΙΟΝΑΣ – ΣΟΥΖΑΣ – ΛΙΑΛΙΑΜΠΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΤΕΓΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΜΠΑΘΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΡΕΝΤΙΦΗΣ

ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ                           799           ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ –ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΚΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΣ – ΡΟΔΑΤΟΣ – ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΚΑΠΝΙΣΗ

                                                                     ΚΥΡΙΑΚΗ  13-3-2016  ΩΡΑ  15:00

ΘΕΡΜΟΥ                                          ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΜΠΕΣΙΝΗΣ – ΑΣΗΜΑΚΗΣ – ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ:                                         ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ                        ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΓΚΙΑΦΗΣ – ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΚΑΝΤΑΡΕΛΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΙΩΑΝΝΟΥ

Με αισιοδοξία για τη νίκη

Η κορυφή έχει ενθουσιάσει τους πάντες στον Ν.  Θέρμιο Απόλλωνα και παρότι συνεχίζουν να διατηρούν χαμηλούς τόνους το ηθικό της ομάδας έχει «απογειωθεί». Όσο περνούν οι Αγωνιστικές η ομάδα του  Γιώργου Γιάκου παρουσιάζεται πιο αξιόπιστη και υπάρχει η πίστη  για την  κατάκτηση του πρωταθλήματος και στην συνέχεια της ανόδου στην Γ΄Εθνική. Αντίπαλος το Σάββατο θα είναι ο Αμφίλοχος που απώλεσε πολλές πιθανότητες για είσοδο στην τετράδα τη περασμένη Αγωνιστική με την ήττα από τον Απόλλωνα Δοκιμίου. Εντούτοις ο Κώστας Γιωτόπουλος είναι έμπειρος τεχνικός και παρά του ότι υπέστη την πρώτη του ήττα ως προπονητής του Αμφίλοχου έχει τον τρόπο να «συνεφέρει» την ομάδα του ώστε να προσπαθήσει να παραταχθεί με αξιώσεις απέναντι στους πρωτοπόρους.

Ευκαιρία που δεν… χάνεται

Σε κάποιο σημείο του πρωταθλήματος, πριν μερικές Αγωνιστικές, ο Ναυπακτιακός Αστέρας είχε μείνει αρκετά πίσω, όμως τα κακά αποτελέσματα του ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας τον έφεραν σε θέση να διεκδικεί επί ίσοις όροις τον τίτλο. Για να αποδείξει η ομάδα της Ναυπάκτου πως παραμένει πάντα μεγάλο φαβορί πρέπει να κερδίσει στα τρία εναπομείναντα ματς και αρχικά σ’ αυτό του Σαββάτου με αντίπαλο τον Κεραυνό Μυρτιάς. Μια ομάδα που λογίζεται στις ισχυρές της Α΄Κατηγορίας, που στόχευε στην τετράδα, αλλά έμεινε πίσω και έρχεται από δύο αρνητικά αποτελέσματα. Κι εάν ο Ναυπακτιακός δείξει το καλό του πρόσωπο θα έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στον Κεραυνό, ο οποίος υπολογίζει ξανά στον Γιώργο Κόκκαλη που εξέτισε την ποινή του.

Αλλιώς…  το υπολόγιζαν

Η αναμέτρηση του ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας  με τον Όμηρο Νεοχωρίου αναμένονταν ως ντέρμπι κορυφής όταν έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος, αλλά παρά τις βλέψεις της η ομάδα του Ομήρου βρίσκεται πολύ πίσω απ’ την τετράδα και χωρίς ουσιαστικές πιθανότητες. Αυτό, όμως, δεν αναμένεται να αποτελέσει εμπόδιο, ώστε η ομάδα του Χρήστου Ζαπάντη να παλέψει για αποτέλεσμα θέλοντας να αποδείξει ότι θα της άξιζε μια καλύτερη βαθμολογική θέση. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι του ΑΟ Φλόγα δεν έχουν περιθώρια για περισσότερες απώλειες και μετά από τέσσερα ματς χωρίς νίκη ο Βασίλης Ξανθόπουλος (στην δεύτερη  παρουσία του στον πάγκο της Φλόγας) με τους παίκτες του δεν σκέφτονται τίποτε άλλο εκτός των τριών βαθμών. Τιμωρημένοι για τον Όμηρο είναι οι Καρατζανίδης και Κώστας Βαλτογιάννης.

Αντίστροφοι ρόλοι

Η Α.Ε.Μεσολογγίου αποτελεί το μεγάλο όνομα που συνήθως πρωταγωνιστεί στην Α΄ΕΠΣΝΑ, μα αυτή τη σεζόν ο πρωταγωνιστικός ρόλος ανήκει στον Απόλλωνα  Δοκιμίου. Έτσι στο παιγνίδι του Σαββάτου η ομάδα του Ανδρέα Μαργέλη θα δίνει τη μάχη της για βαθμούς που θα της εξασφαλίσουν την παραμονή και αυτή του Θόδωρου Λαυράνου για το «όνειρο» των play offs. Στον πρώτο γύρο ο Απόλλωνας είχε διασύρει αγωνιστικά την ΑΕΜ και την νίκησε με 4-0, μα τώρα θα είναι φιλοξενούμενος.  Από την ΑΕΜ θα λείπει ο τιμωρημένος Μπαλαμπάνης.

Ελπίδα για τετράδα  

Η τέταρτη θέση απέχει πέντε βαθμούς από τον Ατρόμητος Αντιρρίου  και φαβορί είναι πλέον η ομάδα του Δοκιμίου. Ωστόσο αυτή του Περικλή Παπαποστόλου έχει πιο βατό  πρόγραμμα και την προσεχή Αγωνιστική υποδέχεται την (και μαθηματικά) υποβιβασμένη  Δόξα Καινουρίου. Άρα το έργο των γηπεδούχων μπορεί να αποδειχθεί εύκολο και θα περιμένουν τυχόν απώλειες του Απόλλωνα, που την τελευταία Αγωνιστική παίζει στην Ναύπακτο.

Με περισσότερη άνεση

Η παραμονή για την  Αναγέννηση Θέρμου είναι σχεδόν δεδομένη και για τον φιλοξενούμενο  ΠΑΟΚ Καλυβίων σχεδόν… ξεχασμένη υπόθεση. Αυτό βοηθά την ομάδα του Τάκη Τσιάκαλου ώστε να παίξει πιο ελεύθερα και να πάρει τους βαθμούς που θα της δώσουν και μαθηματικά την παραμονή στην Κατηγορία. Πάντως οι γηπεδούχοι θα στερηθούν τους αποβληθέντες Γιαννοκώστα και Ξανθόπουλο, ενώ για τον ΠΑΟΚ που ίσως να παίζει το τελευταίο χαρτί επιστρέφει ο Ν. Μυλωνάς.

Κομβικό για τον Αχελώο

Το πλεονέκτημα έδρας στα play out αποτελεί τον πιο εφικτό στόχο για τον Αχελώο Αγγελοκάστρου και το ματς κόντρα στον Α.Ο.Χάλκειας είναι ζωτικής σημασίας. Η ομάδα του Γιώργου Ζήκου στη συνέχεια παίζει στο Δοκίμι και τελειώνει με τον Θέρμιο Απόλλωνα, ενώ ο  Αλικυρναϊκός Αγ.Θωμά  έχει εύκολο ματς αυτή την Αγωνιστική και με αδιάφορους (ίσως) αντιπάλους   τις δύο τελευταίες. Έτσι γα τον Αχελώο είναι σημαντικό να διατηρήσει το +4 και ο Α.Ο.Χάλκειας δεν θεωρείται εύκολος αντίπαλος. Πάντως οι φιλοξενούμενοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν και την   επιπλέον κούραση από το παιγνίδι της Τετάρτης για το Κύπελλο Ερασιτεχνών, ενώ από την ομάδα του Αγγελοκάστρου θα λείπει ο Νίκος Καλοκαίρης που τιμωρήθηκε με 19 Αγωνιστικές.

Νίκη και ελπίδα

Ο Αλικυρναϊκός Αγ.Θωμά  κυνηγάει τον Αχελώο και θα έχει αρκετές ελπίδες να τον «πιάσει»  και να τον προσπεράσει εάν νικήσει εκτός έδρας την Ακαδημία Ευηνοχωρίου. Σε περίπτωση μάλιστα που η ομάδα του Αγγελοκάστρου δεν κερδίσει την Κυριακή θα αντιμετωπίσει σχεδόν αδιάφορο τον Κεραυνό  Μυρτιάς στην αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οπότε με… διπλό  στο Ευηνοχώρι το πλεονέκτημα έδρας στα play out έρχεται πιο κοντά.

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.