Με το «βλέμμα» στο ντέρμπι

 Η 18η Αγωνιστική περιλαμβάνει ιδιαίτερα ματς για τους δύο πρώτους, ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας  και Ναυπακτιακό Αστέρα οι οποίοι παράλληλα «βαδίζουν» για την μεταξύ τους αναμέτρηση κορυφής στην 19η Αγωνιστική. Ο δε Θέρμιος Απόλλων για να αποβλέπει σε οφέλη από την σύγκρουση των δύο πρώτων, πρέπει να αντεπεξέλθει στις δύο δικές του εκτός έδρας συνεχόμενες αναμετρήσεις. Το Σάββατο κόντρα στον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά και στη συνέχεια κόντρα στον δυνατό Κεραυνό Μυρτιάς, ματς που θα γίνει στην φυσική του (και κοινή των δύο ομάδων) έδρα.

Πιο δύσκολο φαντάζει το έργο του Ναυπακτιακού καθώς υποδέχεται τον Ατρόμητο Αντιρρίου και πολλά εξαρτώνται από τους φιλοξενούμενους, διότι διαθέτουν αξιόλογη ομάδα, η οποία μπορεί να αξιοποιήσει υπέρ της το φυσιολογικό άγχος του Αστέρα. Ο Ατρόμητος με τη νίκη στο Αγγελόκαστρο ξέφυγε αρκετά από τις επικίνδυνες θέσεις, τίποτα δεν τον εμποδίζει να πάει ψηλότερα, αλλά δεν του «επιτρέπεται» και εφησυχασμός.  Για την ομάδα της Ναυπάκτου οι αναμετρήσεις με το Αντίρριο έχουν πάντα ιδιαίτερο και δύσκολο χαρακτήρα, ειδικά όταν διεξάγονται σε σημείο που δεν έχει κριθεί τίποτα και οι παίκτες του Γιάννη Πανουργιά καλούνται να αποδείξουν ότι είναι σε θέση νε επανέλθουν στα νικηφόρα αποτελέσματα.  Ο τιμωρημένος Καζανάς  θα είναι πάλι απών για τον Αστέρα.

Εντός έδρας το ματς για τον ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας, εντούτοις το γήπεδο Αγγελοκάστρου αποτελεί το «σπίτι» του τυπικά φιλοξενούμενου Αχελώου. Αυτό συνιστά και την ιδιαιτερότητα του αγώνα. Κατά τα άλλα η ανωτερότητα των πρωτοπόρων είναι σημαντική και η ομάδα του Αγγελοκάστρου θα παραταχθεί χωρίς τον μέχρι τώρα προπονητή της, Ανδρέα Τσιλίκα. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί μειονέκτημα, μπορεί όμως  και το αντίθετο και επιστρέφει μετά από τέσσερις αγώνες ο Νίκος Καλοκαίρης. Πάντως η έκβαση του ματς θα εξαρτηθεί  από την απόδοση του ΑΟ Φλόγα, που έδειξε να βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση στο ματς του Μεσολογγίου.

Ο Αλικυρναϊκός Αγίου Θωμά βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία και στον αντίποδα είναι ομάδα που δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολος αντίπαλος για κανέναν, ειδικά στην έδρα του. Αυτό αυξάνει τις δυσκολίες για τον Θέρμιο Απόλλωνα, που ωστόσο αποδεικνύει συνεχώς αγωνιστική συνέπεια και σοβαρότητα, στοιχεία που πρέπει να διαθέτει και σ’ αυτή την αναμέτρηση για να παραμείνει σε… απόσταση βολής από την πρώτη θέση. Άλλωστε μια ισοπαλία στο ντέρμπι της 19ης Αγωνιστικής μπορεί να τον φέρει στο «ρετιρέ»

Και τρίτος στο… κόλπο

Μετά την αγωνιστική πτώση της ΑΕ Μεσολογγίου δύο ομάδες φαίνονταν να διεκδικούν μια ακόμα θέση στην τετράδα: ο Όμηρος Νεοχωρίου και ο Κεραυνός Μυρτιάς. Αλλά θέτει υποψηφιότητα και ο Ατρόμητος Αντιρρίου ύστερα από τη νίκη στο Αγγελόκαστρο (φωτο). Με δεδομένο ότι η ομάδα του Περικλή Παπαποστόλου παίζει στη Ναύπακτο  Όμηρος και Κεραυνός μπορούν να ισχυροποιήσουν την θέση τους, αρκεί να ξεπεράσουν τις (σημαντικές) δυσκολίες των δικών τους αντιπάλων. Ο 4ος της βαθμολογίας  Όμηρος αντιμετωπίζει τον ΑΟ Χάλκειας στο Αντίρριο, όπου αποδεικνύεται «σκληρό καρύδι» και οι παίκτες του Σπύρου Κότσαλου χρειάζονται το πολύ καλό τους πρόσωπο, που δεν έδειξαν κόντρα στον ΠΑΟΚ, για να διεκδικήσουν τους τρεις βαθμούς. Διότι  όπως ο ΑΟΧ έφθειρε βαθμολογικά την Μυρτιά, το ίδιο μπορεί να πετύχει και κόντρα στον  Όμηρο, με συνέπεια να… ανοίξει (και) η δική του όρεξη για τη τετράδα.

Ο δε Κεραυνός Μυρτιάς μπορεί να ποντάρει στις αδυναμίες του Απόλλωνα Δοκιμίου στα εκτός έδρας ματς και μάλιστα με την απουσία του κεντρικού αμυντικού Αλέξανδρου Αθανασίου, μα πρωτίστως χρειάζεται την δική του καλή εμφάνιση ώστε να ξεπεράσει την οδυνηρή ήττα από τον ΑΟ Χάλκειας. Εξάλλου για την  ομάδα του Λάκη Παπαχρήστου θα ακοολουθησει η πιο δύσκολη αναμέτρηση με τον Θέρμιο.

Οι δύο «νέοι» και οι υπόλοιποι

 Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει αυτό των Καλυβίων, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αμφίλοχο. Παιγνίδι το οποίο είναι κομβικό για τους δύο αντιπάλους, που έχουν καινούργιους προπονητές στον πάγκο τους, καθώς θα είναι μόλις το δεύτερο για Πάνο Τούρκα και Κώστα Γιωτόπουλο. Για τους γηπεδούχους, που θα παίξουν χωρίς το Νταλαπέρα,  η νίκη μπορεί να φέρει ελπίδες ανάκαμψης κι έδειξαν στο Νεοχώρι θετικά σημάδια, ενώ για τον Αμφίλοχο η νίκη είναι απαραίτητη διότι με ήττα κινδυνεύουν να ισοβαθμήσουν με την Αναγέννηση Θέρμου στην γραμμή των μπαράζ παραμονής.

Αυτό διότι η Αναγέννηση είναι  σε θέση να πάρει τρίποντο στο Ευηνοχώρι, το οποίο ποτέ δεν τα παράτησε αλλά ούτε δείχνει να έχει δυνατότητες. Τέλος ο αγώνας της Δόξας Καινουρίου με την ΑΕ Μεσολογγίου θέτει  σε «συναγερμό» και τα δύο ομάδες. Εάν η Δόξα χάσει από την ΑΕΜ που βρίσκεται σε κακή «φάση» η ελπίδα να ξεφύγει από την προτελευταία θέση «ψαλιδίζεται» πολύ. Η ήττα για την ομάδα του Μεσολογγίου θα μπορούσε να γίνει η αρχή περιπετειών στην υπόθεση της παραμονής…

ΑΓΩΝΕΣ& ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ Α΄ΕΠΣΝΑ

 ΣΑΒΒΑΤΟ  9-1-2016  ΩΡΑ  15:00

ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Β. – ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ – ΜΠΑΚΑΚΗ

ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΗΣ – ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ – ΚΟΛΟΣΙΩΝΗΣ

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΛΙΟΝΑΣ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ – ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΜΠΕΣΙΝΗΣ – ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ – ΛΥΣΣΑΡΗΣ

ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ – Ν.ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΓΚΙΑΦΗΣ – ΣΟΥΖΑΣ – ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ – ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛ/ΣΤΡΟΥ

ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ – ΚΑΛΥΒΑΣ – ΡΟΔΑΤΟΣ

ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ

ΤΣΟΠΛΑΚΟΣ – ΚΑΚΑΤΣΙΔΗΣ – ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ

ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

ΚΕΚΕΛΟΣ – ΚΩΣΤΑΡΑΣ – ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

πηγή: sportait.gr, Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.