του Χρήστου K. Αδαμόπουλου, κατοίκου Κρυονερίων ορεινής Ναυπακτίας

 

Μπήκε η Άνοιξη και εδώ στα βουνά τα χιόνια αρχίζουν να λιώνουν. Η φύση φορεί τα λουλουδάτα της και αφήνει στην άκρη τα μουντά της χρώματα. Όπου και να κοιτάξεις, τα φυτά, τα δάση, τα βουνά ή τον ουρανό τα χρώματα ζωντανεύουν, είναι λαμπερά και από παντού τρέχουν γάργαρα νερά.
 krioneriavrises
Το Πάσχα είναι μια ξεχωριστή γιορτή που το γιορτάζουμε εδώ στο βουνό με ξεχωριστό τρόπο. Το Πάσχα είναι μια ιδανική ευκαιρία για απόδραση από την καθημερινότητά μας. Το βουνό, μας δίνει απλόχερα την δυνατότητα για πολλές στιγμές χαλάρωσης και ψυχικής ανάτασης.
krioneriaplateia
Η Ορεινή Ναυπακτία ενδείκνυται για την Πασχαλινή σας απόδραση. Η γραφική Άνω Χώρα με τα όμορφα ταβερνάκια της και την ωραία θέα της, σε περιμένει. Λίγο πιο πάνω θα συναντήσεις το ομορφότερο ελατοσκέπαστο χωριό της περιοχής,  τα Κρυονέρια με τα πλακόστρωτα σοκάκια του, τα παλιά εκκλησάκια, τις ιστορικές του βρύσες και το νεόκτιστο πετρόκτιστο ξενοδοχείο Omalia Village, θα σας συνεπάρει. Από εδώ μπορείς να κάνεις τις αποδράσεις σου στην γύρω περιοχή. Να πας στη  θέση «Περγάρι», την Καλντέρα της Ναυπακτίας και να απολαύσεις  το ωραιότερο βουνήσιο ηλιοβασίλεμα. Να κατηφορίσεις  στον Κάκκαβο και θα μαγευτείς από τον καταρράκτη και τις φυσικές πισίνες του. Στη συνέχεια, πολύ κοντά, στο χωρίο Περδικόβρυση να γευτείς φαγητά από την ξακουστή σπιτική κουζίνα της «Μαρίας». Συνεχίζεις την περιπλάνηση στο φράγμα του Μόρνου.
omlia-village
Οπωσδήποτε θα πρέπει να ανέβεις στην προσφάτως δοκιμαζόμενη από την φύση Κλεπά. Μπορεί η γη να «άνοιξε» και να κάταπιε περιούσιες αλλά οι κάτοικοι αντιστέκονται με αξιοπρέπεια και μας περιμένουν για ένα χαμόγελο ένα νεύμα μας για να αντλήσουν κουράγιο και δύναμη να προχωρήσουν σε νέες πιο στέρεες βάσεις.
krioneria2
Πάσχα μακριά από το βουνό δεν αξίζει. Ελάτε και δεν θα απογοητευθείτε. Οι ομορφιές της φύσης σας περιμένουν να τις απολαύσετε. Την Ορεινή Ναυπακτία αξίζει να την επισκεφτείς και τις τέσσερις εποχές γιατί η κάθε μια έχει κάτι διαφορετικό να σου προσφέρει και δεν θα το απολαύσεις εάν δεν έρθεις να το ζήσης.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.