Φωτογραφίες: Χρήστος Διαμάντης
Κείμενο: Μαρία Μανωλέλη

Στο φιλόξενο Passport για ακόμη μια χρονιά ο Φοίβος Δεληβοριάς παρουσιάζει, μαζί με τους μουσικούς του, έναν «μπάσταρδο γιο». Η μουσική παράσταση ξεκινάει με αγαπημένα τραγούδια του Φοίβου, κάποια είχαμε χρόνια να τα ακούσουμε αλλά επανεντάχθηκαν στο ρεπερτόριο. Στη συνέχεια περνάει σε τραγούδια από τη νέα του δουλειά μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το τραγούδι που χάρισε το όνομά του στην παράσταση, για να κλείσει με ένα τρελό ποτ πουρί μιας και «ο Φοίβος Ντεληβεράς εκτελεί παραγγελίες του εαυτού του».

Η τρίτη κατά σειρά μουσική παράσταση στο Passport «O μπάσταρδος γιος», και η τάση εξιδανίκευσης για τα παλιά που τόσο ωραία αποδίδεται μέσα από τους στίχους, ήρθε να ξεπεράσει κατά κοινή ομολογία και το «Καλοριφέρ» και την «Αρμένικη Βίζιτα», τις δύο προηγούμενες παραστάσεις του, μιας και η χρονική συγκυρία βρίσκει το κοινό πιο δεκτικό στο κέφι.

Η νέα του δουλειά, που παρουσιάζεται στο πρώτο μέρος, είναι και πάλι χαρακτηριστική και αντιπροσωπευτική της έμπνευσης του Φοίβου που έχουμε αγαπήσει τόσο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τραγούδια χρονογραφήματα που σε μεταφέρουν σε μια περιοχή με όλες τις λεπτομέρειες που εκτυλίσσονται τριγύρω. Τραγούδια που τα λόγια τους τα έχεις πει και τις εικόνες που περιγράφουν τις έχεις δει.

Καθώς η ώρα περνάει και κυρίως πια στο δεύτερο μέρος, το ρεπερτόριο είναι διαλεγμένο από ένα φάσμα τόσο ευρύ που κάθε φορά ξαφνιάζεσαι με αυτό που ακούς. Οι αφηγήσεις που προηγούνται των τραγουδιών παραμένουν απολαυστικές, ακόμα και αν τις ξέρεις τόσο καλά που θα μπορούσες να συμπληρώσεις λεπτομέρειες.

Αργά πια και ενώ σιγοτραγουδούσαμε στίχους του Ρακιντζή, ναι… ναι ξανακούσαμε τραγούδια του Ρακιντζή, βγήκαμε από το Passport με την αίσθηση που σου αφήνει ένα ωραίο πάρτι – και όσοι ξέρουμε από πάρτι μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πόσο σπάνιο είναι αυτό…

Μαζί του ξωτικά, τρολ και διάβολοι ή, πιο αναλυτικά, ο Σωτήρης Ντούβας στα τύμπανα, ο Κωστής Χριστοδούλου στα πλήκτρα, ο Yoel Soto στο μπάσο και ο Γιάννης Πουπούλης στις κιθάρες και το ούτι.

Θα παρτάρουν στο Passport για μερικά ακόμα Σάββατα. Προλάβετε!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.