theoΜε αφορμή την παρουσίαση του τελευταίου του συγγράμματος «Βερονάλ» ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής», Τάκης Θεοδωρόπουλος, θα βρίσκεται στη Ναύπακτο και το βιβλιοκαφέ Adagio II, στο Λιμάνι, σήμερα Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου.

Ο καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευάνθης Χατζηβασιλείου έγραψε μεταξύ άλλων στην «Καθημερινή» για το βιβλίο του Τάκη Θεοδωρόπουλου «Συνδυασμός μυθιστορηματικής αφήγησης και δοκιμίου για τη ζωή και την αυτοκτονία του Ιωάννη Συκουτρή, το βιβλίο ομιλεί για τις ροπές, συχνά αντιφατικές, του ελληνικού πνευματικού βίου. Η τραγική φιγούρα του Συκουτρή είναι η αφορμή για να τεθούν στο προσκήνιο ζητήματα πολύ επώδυνα.

Ο Συκουτρής ενσαρκώνει, στο βιβλίο, τη δίψα του νέου ελληνισμού για γράμματα και για πρόοδο. Μεγαλωμένος σε ένα σπαρακτικά φτωχικό περιβάλλον, εξελίσσεται σε έναν από τους σημαντικότερους μελετητές της ελληνικής αρχαιότητας, με μεγάλη διεθνή αναγνώριση – τότε, σε μια εποχή όπου η διεθνής ανάδειξη δεν ήταν τόσο εύκολη«.

 

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.