Συνεχίζεται έως τις 28 Μαρτίου η έκθεση του Άλκη Πιερράκου «Lepanto: Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου» στην Πινακοθήκη του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται για ακόμη μία φορά τον καλλιτέχνη σε μία έκθεση που συνδιοργανώνουν το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Όπως αναφέρει το art22.gr «Ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός για την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, η Ναυμαχία της Ναυπάκτου, η Μεσόγειος ως σκηνικό και η ζωγραφική ως αφηγηματική και εικονοπλαστική δύναμη είναι τα βασικά στοιχεία της έκθεσης του Άλκη Πιερράκου. Ο ζωγράφος παρουσιάζει μια σειρά σχεδίων, σινική μελάνη σε χαρτί, εμπνευσμένα από τη ναυμαχία της Ναυπάκτου, τα οποία δημιούργησε από το 2011 και έπειτα. Στα έργα αυτά, όπου κυριαρχούν η εξπρεσιονιστική ένταση και η δύναμη του σχεδίου, ο Πιερράκος δίνει με δραματικό τρόπο την αίσθηση μιας άγριας σύγκρουσης. Χωρίς να καταφύγει στην πλήρη αφαίρεση, δεν περιγράφει απλώς ένα ιστορικό γεγονός, αλλά το χρησιμοποιεί ως αφορμή για ζωγραφική.

Η έκθεση παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών στην  Θεσσαλονίκη (10 Οκτωβρίου 2014 – 10 Ιανουαρίου 2015) και θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα, όπου θα φιλοξενηθεί στο Λατινικό Παρεκκλήσι του Παλαιού Φρουρίου, (4 Απριλίου– 14 Ιουνίου 2015)«.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.