O Νικηφόρος Μακκός ζει και εργάζεται στη Ναύπακτο.

Από μικρή ηλικία είχε καταλάβει ότι οι υπολογιστές και το ψηφιακό περιβάλλον, είναι το περιβάλλον εργασίας του μέλλοντος και είχε μαγευτεί από αυτούς. Έχοντας σαν παρακαταθήκη το πτυχίο της Λογιστικής, αποφάσισε να τους σπουδάσει, έτσι με κατατακτήριες εξετάσεις, εισήχθηκε (για δεύτερο πτυχίο) στη Σχολή Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία. Ο χρόνος του, η απόσταση και οι οικογενειακές υποχρεώσεις του όμως, όπως ο ίδιος λέει, τον κατέστησαν κάτι σαν… αιώνιο φοιτητή.

Δεν σημαίνει όμως ότι όλα αυτά του στερούσαν και τις ώρες του μπροστά από την οθόνη ενός Η/Υ, αφού αυτός αποτελεί και το ησυχαστήριό του στο τέλος της ημέρας. Εδώ και δυο χρόνια περίπου, σκέφτηκα, μας λέει, να αξιοποιήσω αυτό τον χρόνο διαφορετικά και έτσι άρχισα να ασχολούμαι με το ψηφιακό κολάζ (digital collage).

Αποτέλεσμα αυτού, μια σειρά από δημιουργίες, οι οποίες αποτελούν και το υλικό της πρώτης του έκθεσης, με τίτλο “Collage is Art”, η οποία βρήκε στέγη σε ένα από τα πιο νεανικά στέκια της πόλης στην καρδιά του λιμανιού, στο μπαρ a:m , εκεί όπου από το Σάββατο 13/12/2014 τοποθέτησε μερικά από τα έργα του και θα ξεκινήσει επίσημα την έκθεσή τους, την Παρασκευή 19/12 στις 8 το βράδυ.  

 makkos.jpg

Μας είπε:

Η έμπνευση για τις συνθέσεις έρχεται ανάλογα. Άλλες φορές μέσα από τις ίδιες τις φωτογραφίες τις οποίες βρίσκω κατά κύριο λόγο στο ίντερνετ,  άλλοτε ζωγραφίζω σε ένα λευκό χαρτί το θέμα μου και κατόπιν το αποτυπώνω στην οθόνη του υπολογιστή μου. Ακόμη και ζωγραφιές των κοριτσιών μου έχω σκανάρει και έχω χρησιμοποιήσει στις συνθέσεις μου .

Την κάθε «δουλειά» την εκτυπώνω σε καμβά και κατόπιν (αφού προμηθεύτηκα τα σχετικά εργαλεία και ξύλα) δημιουργώ το τελάρο και το τεντώνω πάνω του για να φτάσω στο επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Έτσι προσπάθησα και κατάφερα να συνδυάσω την ψηφιακή εργασία με την δουλειά στο χέρι – δηλαδή την εντελώς σύγχρονη, με την εντελώς απαρχαιωμένη, αφού το Photoshop και την εκτύπωση, την διαδέχεται το ξύλο, το πριόνι και το συρραπτικό.

makkos1.jpg makkos2.jpg makkos3.jpg makkos4.jpg

Share on Facebook100Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.