Η υπόθεση της όπερας αφορά τα παράφορα αισθήματα του δεκανέα Nτον Ζοσέ για την τσιγγάνα Κάρμεν. Η δική της, πιο ελεύθερη άποψη για τον έρωτα, την οδηγεί τελικά στον θάνατο. Η σκηνοθέτρια της όπερας, Αγγέλα – Κλεοπάτρα Σαρόγλου, έχει μεταφέρει τη δράση του έργου στην Ισπανία του σήμερα μέσα από την αισθητική του σινεμά του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Συμμετέχουν διακεκριμένοι πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η διάρκεια της παράστασης είναι 80 λεπτά, χωρίς διάλειμμα με υπέρτιτλους στα ελληνικά.

Η «Όπερα της Βαλίτσας» ξεκίνησε το 2011 από την ΕΛΣ ως μια καλλιτεχνική δράση που είχε κύριο σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό, μυώντας το στον μαγικό κόσμο της όπερας και του λυρικού ρεπερτορίου.

Η παραγωγή της «Όπερας της Βαλίτσας» είναι ευέλικτη και ταξιδεύει σε απρόσμενους χώρους (πνευματικά κέντρα, Mουσεία, βιβλιοθήκες, αρχαιολογικούς χώρους) με τη συνοδεία των εξαιρετικών μονωδών της ΕΛΣ, με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά… μέσα σε μια βαλίτσα. Παράλληλα με την Όπερα της Βαλίτσας, η ΕΛΣ θα παρουσιάσει εκπαιδευτικές δράσεις στις πόλεις που θα επισκεφθεί, σε συνεργασία με το Future Library.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Αγγέλα-Kλεοπάτρα Σαρόγλου, σκηνικά: Γιώργος Κολιός, κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη, φωτισμοί: Σπύρος Τζώρας, πιάνο: Γιάννης Τσανακαλιώτης, Σοφία Ταμβακοπούλου, Δόμνα Χάλαρη.

Eρμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά)
Nτον Ζοζέ: Φίλιππος Μοδινός – Δημήτρης Πακσόγλου – Δημήτρης Σιγαλός – Γιάννης Χριστόπουλος, Εσκαμίγιο/Μοράλες:  Άκης Λαλούσης  – Αρκάδιος Ρακόπουλος – Γιάννης Σελητσανιώτης  – Διονύσης Τσαντίνης, Θουνίγα/Ντανκαΐρε: Νικόλαος Καραγκιαούρης – Γιώργος Ματθαιακάκης – Κώστας Μαυρογένης – Διονύσης Τσαντίνης, Κάρμεν: Κασσάνδρα Δημοπούλου – Ινές Ζήκου – Διαμάντη Κριτσωτάκη – Μαρισία Παπαλεξίου, Μικαέλα/Φρασκίτα: Αντωνία Καλογήρου – Σοφία Μητροπούλου – Δέσποινα Σκαρλάτου, Μερσέδες: Μαρία Βλαχοπούλου – Ελένη Δάβου – Αθηνά Καστρινάκη – Βίκυ Τσιλιακού.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.