Στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτoυ, θα παρουσιαστεί από την Εθνική Λυρική Σκηνή το έργο «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Όπερα της Βαλίτσας», την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 8:00 το βράδυ.

Συμμετέχουν οι εξαιρετικοί μονωδοί της Λυρικής Σκηνής, σε συντετμημένη μορφή με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά … μέσα σε μια βαλίτσα. Πρόκειται για μια εμβληματική όπερα, όπου οι συγκλονιστικές μελωδίες του Μπιζέ, οι υπέροχες άριες και τα ντουέτα, σκιαγραφούν με μαγικό τρόπο τη δραματική ιστορία και τα συναισθήματα των χαρακτήρων.

Η σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης είναι της Αγγέλας – Κλεοπράτρας Σαρόγλου, τα σκηνικά υπογράφει ο Γιώργος Κολιός, τα κοστούμια η Αλεξία Θεοδωράκη και τους φωτισμούς ο Σπύρος Τζώρας.

Είσοδος ελεύθερη. Μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης θα δίνονται δελτία προτεραιότητας προς διευκόλυνση του κοινού.

Επίσης, στις 11:00 το πρωί της Κυριακής θα γίνει μια ωριαία εισαγωγή στην τέχνη της όπερας για παιδιά Δημοτικού (Ε’ και ΣΤ’ Τάξης) και Γυμνασίου στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου. Ένας μονωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη συνοδεία πιάνου, θα μυήσει τους μαθητές στον μαγικό κόσμο της όπερας.
Είσοδος ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις αυτές υλοποιούνται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με τον οργανισμό Future Library, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Δήμο Ναυπακτίας και την Παπαχαραλάμπειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.