Απόψε, Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι προβολές του Δημοτικού κινηματογράφου στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα με την εξαιρετική ταινία «The Artist», στις 8 το βράδυ.


Ο Michel Ηasanavisius έκανε ένα φίλμ κόντρα στην γενικότερη απροθυμία των χρηματοδοτών του, απλά γιατί αγαπούσε το κλασσικό σινεμά και ήθελε να ξαναχορτάσει από την γεύση του.
Βουβή, ρετρό ταινία στα πρότυπα του Χόλυγουντ με εξαιρετικές ερμηνείες.
Δεν είναι μόνο ένα βαθειά νοσταλγικό φίλμ για τα χρόνια του βωβού κινηματογράφου και του Swing, την εποχή του Τσάπλιν και του Μπάστερ Κίτον, αλλά και μια υπενθύμιση ότι οι θεμελιώδεις αρχές της κινηματογραφικής τέχνης δεν έχουν να φοβηθούν καμιά τεχνολογική εξέλιξη (3D, Digital Video).
Χόλυγουντ 1927. Ο George Valentain (Jean Dujardin),ηθοποιός του βωβού σινεμά, βλέπει την επιτυχημένη καριέρα του να σταματά άδοξα, με την είσοδο της φωνής και του ήχου στα τέλη του 1920. Ο παραγωγός του επιλέγει ένα νέο αστέρι που αναδύεται, την Penny Miller (Bérénice Bejo)…
Μεγάλος θριαμβευτής των Oscar με 5 βραβεία (Σκηνοθεσίας, Α’ αντρικού ρόλου, Καλύτερης ταινίας, Μουσικής, Κουστουμιών). Είχαν προηγηθεί βεβαίως οι Κάννες, τα Bafta και οι Χρυσές Σφαίρες.

Ομάδα Δημοτικού Κινηματογράφου Δήμου Ναυπακτίας.

2014-12-10.jpg 2014-12-10.jpg

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.