Μετά την επιτυχία της έκθεσης Lepanto: Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου,του Άλκη Πιερράκου,  στη Μονή Λαζαριστών, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015, πρόκειται να γίνουν τα εγκαίνια της ίδιας έκθεσης, στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

     Τα σχέδια του Άλκη Πιερράκου είναι εμπνευσμένα από αυτό το ιστορικό γεγονός και αποπνέουν ένταση και σύγκρουση. Η έκθεση των έργων του, τα οποία δημιούργησε τα τρία τελευταία χρόνια, μπορεί να χαρακτηριστεί «ειδική» μιας και πρόκειται για δυναμικά αποτυπώματα σινικής μελάνης σε λευκό χαρτί. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου 2015 και μετά θα συνεχίσει το ταξίδι της στην Κέρκυρα, όπου θα παραμείνει για περίπου δυόμιση μήνες στο Λατινικό Παρεκκλήσι.

     Την έκθεση συνδιοργανώνουν το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη. Η έκθεση υποστηρίζεται από την Association pour la Promotion de l’ Oeuvre d’ Alkis Pierrakos.

     Αν και όπως προείπα η έκθεση είναι «ειδικής» τεχνοτροπίας για «καταρτισμένο» κοινό θεωρώ ότι αξίζει να την επισκεφτούμε, αν όχι το βράδυ των εγκαινίων, κάποια στιγμή. Ας δοκιμάσουμε και ας εξασκήσουμε τις προσλαμβάνουσές μας απέναντι σε ένα ασυνήθιστο καλλιτεχνικό έργο.

     Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 20:00 και το ωράριο λειτουργίας είναι Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή Σάββατο: 10:00-18:00.

Η Πινακοθήκη βρίσκεται στο Κολωνάκι, Κριεζώτου 3.

(O Άλκης Πιερράκος γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1920 στη Θεσσαλονίκη)

πηγή: limaniotis.blogspot.gr

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.