«Είμαστε ικανοποιημένοι να βλέπουμε να πραγματοποιούνται έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση του (ιστορικού ή μη) δομημένου περιβάλλοντος της πόλης» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας με αφορμή την απομάκρυνση των κτηρίων από τον αρχαιολογικο χώρο του Ασκληπιείου.

Τί λένε οι Αρχιτέκτονες αναλυτικά:

Η απομάκρυνση των δύο ισογείων Δημοτικών κτηρίων όπου στεγάζονταν οι δημόσιες τουαλέτες και το διπλανό του κτήριο από το δήμο Ναυπακτίας στο χώρο του Ασκληπιείου, στη θέση «Τσοκάρι», με στόχο την ανάδειξη του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου είναι γεγονός!

Οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται στην αναβάθμιση του ανατολικού τμήματος της πόλης που μέσω της αστικής ανάπλασης, η ολοκλήρωση της οποίας, στοχεύει, μεταξύ των άλλων, στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ασκληπιείου και γενικότερα της περιοχής . Σημειώνεται πως τη σχετική απόφαση κατεδάφισης είχε λάβει ομόφωνα τον Ιανουάριο το Δημοτικό Συμβούλιο και στο πλαίσιο της συζήτησης που είχε αναπτυχθεί, είχε γίνει λόγος για «αισθητική παρέμβαση προς όφελος της πόλης».

Ως αρχιτέκτονες και κάτοικοι της πόλης της Ναυπάκτου, είμαστε ικανοποιημένοι να βλέπουμε να πραγματοποιούνται έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση του (ιστορικού ή μη) δομημένου περιβάλλοντος της πόλης μας. Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας έχει αποδείξει έμπρακτα την ανησυχία του για τον προσδιορισμό-οριοθέτηση, ανάδειξη και αξιοποίηση του ιστορικού μας  κέντρου, χαιρετίζει και επικροτεί τις προσπάθειες που σκοπό έχουν:

1) την ανάδειξη και την διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

2) την διασφάλιση και ορθή διαχείριση του Δημοσίου χώρου.

Share on Facebook4Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.