Το 2015-2016 είναι μια τραγική χρονιά για τα ελληνικά σχολεία. Σύμφωνα με του αιρετούς στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται σε 127 για όλες τις ειδικότητες των καθηγητών.

Περισσότερο δυσμενής είναι η εικόνα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 270 Δάσκαλοι, 130 Νηπιαγωγοί (σημειωτέον ότι 20 νηπιαγωγεία σε όλη την Αιτωλοακαρνανίας παραμένουν κλειστά), 27 καθηγητές Αγγλικών, 27 καθηγητές Φυσικής Αγωγής, 31 καθηγητές Μουσικής, 10 καθηγητές Γαλλικών, 6 καθηγητές Γερμανικών, 17 Θεατρ. Αγωγής, 13 Εικαστικών, 3 Πληροφορικής, 122 Ειδικής Αγωγής.

Συνολικά δηλαδή μιλάμε για 652 λειτουργικά κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών…

Υπενθυμίζεται ότι το όλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από το κακό προγραμματισμό του Υπ. Παιδείας σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών, αλλά και τις καθυστερήσεις στις σχετικές διαδικασίες που αναγκαστικά προκαλούνται από την προκήρυξη των εκλογών. Ενδεικτικό είναι ότι ενώ από καιρό οι εκτιμήσεις μιλούσαν για 25.000 κενά σε όλα τα σχολεία, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για πρόσληψη αναπληρωτών ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, την ημέρα δηλαδή που άνοιξαν τα σχολεία…

πηγή: agrinioculture.gr

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.