Στη σύσκεψη ακαδημαϊκών, κοινοβουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μετά από πρόσκληση της Πρυτάνεως Βενετσάνας Κυριαζοπούλου, συζητήθηκε εκτενώς το μέλλον των τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου.

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ζήτησε την παραμονή και ενίσχυση της λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου. Πρότεινε δε, την ίδρυση Σχολής Αειφορικής Διαχείρισης στην οποία θα υπαχθούν τα Τμήματα του Αγρινίου.

Ειδάλλως, εφόσον το Πανεπιστήμιο Πατρών αδυνατεί να υποστηρίξει ακαδημαϊκά και οικονομικά τα τρία Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου, ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, κάτι που αποτελεί καθολικό αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε τη νευραλγική σημασία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας και τις δυνατότητες συμβολής τους στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με δεδομένο μάλιστα ότι δύο εκ των Τμημάτων αυτών είναι μοναδικά στην Ελλάδα ως προς το αντικείμενο λειτουργίας και τη σύνδεσή τους με τo περιβάλλον, την αγροτική οικονομία και την πολιτισμική κληρονομιά.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.