Στην τελευταία εκλογική εβδομάδα εισέρχεται από σήμερα η χώρα, με τους πολιτικούς αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. να κάνουν ένα «διάλειμμα» από τις περιοδείες ανά την επικράτεια για χάρη της τηλεμαχίας στο στούντιο 3 της ΕΡΤ στις 21:00.

Οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων συμφώνησαν σε αλλαγές στη διαδικασία, με την ελπίδα η τηλεμαχία να αποκτήσει ζωντάνια και να αποφευχθεί η επανάληψη της προηγούμενης τηλεμαχίας που κατά γενική ομολογία έγινε μόνο γιατί έπρεπε να γίνει.

Τουλάχιστον αυτήν την φορά οι δύο αρχηγοί, στο ίδιο σκηνικό με μοναδική αλλαγή ότι στη θέση των επτά αρχηγών θα υπάρχουν δύο πόντιουμ ένα για τον κ. Τσίπρα και ένα για τον κ. Μεϊμαράκη, θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των έξι δημοσιογράφων σε δύο θεματικές ενότητες -εσωτερική πολιτική και εξωτερική πολιτική- έχοντας τη δυνατότητα να κάνουν τρία σχόλια σε ισάριθμες απαντήσεις του άλλου, δείχνοντας «κόκκινη κάρτα».

Επίσης ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να κάνει μια ερώτηση στον άλλο πολιτικό αρχηγό και θα δίνεται και η δυνατότητα για σχόλιο του ερωτώντος αρχηγού επί της απάντησης διάρκειας 0:30΄. Επίσης δικαίωμα δύο ερωτήσεων θα έχει και ο δημοσιογράφος – συντονιστής ενώ τέλος κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει 2:00΄ να απευθύνει το καταληκτικό του μήνυμα. Σημειώνεται ότι ο σκηνοθέτης αυτή τη φορά θα μπορεί δείχνει και τις αντιδράσεις του ενός πολιτικού αρχηγού, την ώρα που μιλά ο άλλος.

Αυτά για το τυπικό μέρος του πράγματος γιατί για την ουσία Αλ. Τσίπρας και Ευ. Μεϊμαράκης έδωσαν και χθες Κυριακή ένα σαφέστατο δείγμα γραφής για το πώς θα κινηθούν σήμερα το βράδυ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Κερατσίνι, στην εκλογική περιφέρεια του Π. Λαφαζάνη, σημείωσε πως ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του θα γίνουν «οι ναυαγοσώστες της διαπλοκής, της διαφθοράς και της εξάρτησης» κάνοντας μάλιστα λόγο για «προσπάθεια ‘‘αριστερής’’ παρένθεσης που εξελίσσεται σε τρία στάδια». Για την απόφασή του να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές ξεκαθάρισε ότι «δεν υπήρξε εναλλακτική για να αποφευχθεί η καταστροφή» και αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα των εκλογών είπε πως «η πολιτική δεν εξαντλείται στο μνημόνιο».

Από την πλευρά το ο πρόεδρος της Ν.Δ., στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, τάχθηκε εκ νέου υπέρ της συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρώπη προκειμένου να υπάρξει πολιτική σταθερότητα. Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι εφόσον είναι ο ίδιος πρωθυπουργός και συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας θα του δώσει κάποια στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπουν στο κυβερνητικό σχήμα.

πηγή: Ναυτεμπορική

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.