Για «ηρωικές εξόδους» μίλησε ο Δημήτρης Στρατούλης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 189η επέτειο από την έξοδο του Μεσολογγίου.

«Είμαστε ένας λαός που όταν το αποφασίζει ο ίδιος μπορεί να λέει τα περήφανα ‘όχι’ του και πραγματοποιεί τις πιο ηρωικές εξόδους του», δήλωσε από το Μεσολόγγι ο Δημήτρης Στρατούλης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 189η επέτειο από την έξοδο του Μεσολογγίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε πως η Ελλάδα «ποτέ δεν ήταν ούτε ποτέ θα γίνει προτεκτοράτο και αποικία», προσθέτοντας πως «όσοι την αντιμετωπίζουν και σήμερα ως τέτοια» θα πρέπει να καταλάβουν πως πρόκειται για μια «κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα» με μεγάλη ιστορία και πολιτισμό.

Επισήμανε πως οι εταίροι «πρέπει να σέβονται την απόφαση του λαού μας να πορεύεται χωρίς τα ανθρωποκτόνα μνημόνια», και τόνισε πως οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» του Μεσολογγίου απέδειξαν πως «όσοι αντιστέκονται στους εκβιασμούς – όσο αδύναμοι κι αν φαίνονται – μπορούν να κάνουν τα αδύνατα-δυνατά».

Συνεχίζοντας τον παραλληλισμό, ο κ. Στρατούλης σημείωσε πως η ιστορικότητα της επετείου «μπορεί να μας βοηθήσει να υπερβούμε» της προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, λόγω των πρακτικών «οικονομικής ασφυξίας» που εφαρμόζουν οι «ισχυροί» της Ευρώπης. «Οι στιγμές αυτές μας θυμίζουν ότι τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται», συμπλήρωσε.

πηγή: thetoc.gr

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
(Visited 1 times, 1 visits today)
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.