Βέβαιο πρέπει να θεωρείται, πλέον, ότι το υπουργείο Οικονομικών θα παρατείνει την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για τουλάχιστον άλλες 15-20 μέρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, μέχρι το πρωί της Τρίτης 21 Ιουνίου είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω τουTAXISNET 3.592.481 δηλώσεις, επί συνόλου 6.000.000.

Απομένουν, δηλαδή, περίπου 2,4 εκατομμύρια δηλώσεις, οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν μέσα στο 10ήμερο από τις 21 έως και τις 30 Ιουνίου!

Για να γίνει αυτό θα πρέπει κάθε μέρα να υποβάλλονται κατά μέσο όρο 240.000 δηλώσεις (2,4 εκατ. δηλώσεις/10 μέρες), πράγμα αδύνατο, καθώς μέχρι στιγμής ο αριθμός των δηλώσεων που υποβάλλονται ημερησίως δεν έχει υπερβεί ποτέ τις 132.000!

Το βέβαιο είναι ότι μέσα στις τελευταίες 10 μέρες του Ιουνίου θα υποβληθούν μαζικά πάρα πολλές δηλώσεις οπότε ο κίνδυνος να μην «σηκώσει» το ΤΑΧΙSNET τόσο απότομη αύξηση του όγκου των δεδομένων που θα υποβληθούν είναι αυξημένος. Σε μια τέτοια περίπτωση το σύστημα δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί ομαλά τους φορολογούμενους και τους λογιστές και θα υπάρξουν διακοπές στη λειτουργία του και μεγάλες καθυστερήσεις.

Το βέβαιο, λοιπόν, είναι ότι περί τα τέλη Ιουνίου, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, διαπιστώνοντας τα προβλήματα αυτά, θα αναγκαστεί να παρατείνει την προθεσμία της 30ης Ιουνίου τουλάχιστον για άλλες 15-20 μέρες, ώστε να «ανασάνει» το σύστημα και να υποβληθούν ομαλά όλες οι δηλώσεις έως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Πάντως, προς το παρόν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξακολουθεί να δηλώνει κατηγορηματικά και για… ευνόητους λόγους ότι δεν θα δοθεί παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όπως έγινε το 2015.

πηγή: dikaiologitika.gr

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.