Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Πανεπιστημιακών Τμημάτων ΔΕΑΠΤ-ΔΠΦΠ του Αγρινίου δημοσιοποίησαν την ανακοίνωση- επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμαρχο Αγρινίου την οποία κοινοποίησαν και στα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, τα Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Αγρινίου.
Καταθέτουν πρόταση για την επίλυση του προβλήματος σίτισης και τονίζουν: «Το Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει υποδείξει με τη στάση του ότι μας βλέπει σαν κατώτερους φοιτητές, και με την αδιαφορία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, «προωθεί» την έμμεση διάλυση των τμημάτων. Ζητάμε την έμπρακτη στήριξη σας για την επίλυση του προβλήματος μέσα από πρωτοβουλίες, τις οποίες πρέπει να πάρετε, εάν επιθυμείτε τα τμήματα να παραμείνουν στο Αγρίνιο».

Η ανακοίνωση:

Σας καλούμε να βοηθήσετε στο χρόνιο πρόβλημα της σίτισης των φοιτητών στο Αγρίνιο. Μετά από 3 χρόνια υπολειτουργίας της φοιτητικής λέσχης και κακής ποιότητας φαγητού φτάσαμε στο κλείσιμο της λέσχης και να μείνουμε χωρίς φαγητό.
Οι φοιτητικές λέσχες σε όλη της Ελλάδα λειτουργούν είτε με μέσα από σύμβαση με ιδιώτη, όπως γίνεται στο Αγρίνιο, είτε μέσα από τον κρατικό φορέα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης).
Το Δεκέμβριο έληξε η σύμβαση με τον ιδιώτη και εμείς διεκδικήσαμε την ένταξή μας στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. που θα έδινε μόνιμη λύση στο πρόβλημα.
Η διαδικασία σταμάτησε γιατί απαγορεύεται η μεταφορά φαγητού σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 χιλιομέτρων και δεν υπάρχει κωδικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών για ενοικίαση χώρου.
Οι λύσεις που μπορούν να δοθούν κινούνται προς 2 κατευθύνσεις ,αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση.

Η μια είναι λύση που θα μπορούσε να δοθεί μέσω της παραχώρησης χώρου από τοπικούς φορείς (Δήμος Αγρινίου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) επιτρέποντας την ένταξή μας στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
‘Άλλη λύση θα ήταν η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης ανά μερίδα φοιτητή και η πρόβλεψη κωδικού για ενοικίαση χώρου έτσι ώστε να τρέξει ένας διαγωνισμός με θετικές προϋποθέσεις για τον υποψήφιο ανάδοχο και να υπάρχει περιθώριο για την προσφορά καλής ποιότητας φαγητού.
Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι το ποσό που προσφέρεται ανά μερίδα φοιτητή είναι το μισό σε σχέση με την περίπτωση που ο ανάδοχος είναι ο κρατικός φορέας.
Όποια κατεύθυνση κι αν ακολουθήσουμε θα πρέπει να προβλεφθεί η δημιουργία μαγειρείου στο φοιτητικό εστιατόριο του Αγρινίου και να μην υπάρχει μεταφορά του φαγητού είτε από το Μεσολόγγι είτε από την Πάτρα. Με αυτό τον τρόπο στην πρώτη περίπτωση αποφεύγουμε την κακή ποιότητα φαγητού και στην περίπτωση μεταφοράς του φαγητού από την Πάτρα γνωρίζουμε ήδη ότι απαγορεύεται, βάση του υγειονομικού κανονισμού.
Το πρόβλημα της σίτισης είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια (έλλειψη μελών ΔΕΠ, έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, υποστελέχωση του διοικητικού προσωπικού, μηδαμινή χρηματοδότηση για έρευνα κι ανάπτυξη των τμημάτων ).

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, έχει υποδείξει με τη στάση του ότι μας βλέπει σαν κατώτερους φοιτητές, και με την αδιαφορία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, «προωθεί» την έμμεση διάλυση των τμημάτων. Ζητάμε την έμπρακτη στήριξη σας για την επίλυση του προβλήματος μέσα από πρωτοβουλίες, τις οποίες πρέπει να πάρετε, εάν επιθυμείτε τα τμήματα να παραμείνουν στο Αγρίνιο.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι ΔΕΑΠΤ-ΔΠΔΠ έχουν πάρει απόφαση για κατάληψη σήμερα 6/3/15 του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου και του κτηρίου του ΕΑΣ με σκοπό τη δημιουργία χώρου με υγειονομική άδεια ,ο οποίος θα παραχωρηθεί στο Παν. Πατρών για τη την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων μας.

Ζητάμε-Διεκδικούμε:

-Χρηματοδότηση από τον Δήμο Αγρινίου ή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αναδιαμόρφωση χώρου που βρίσκεται στην πόλη του Αγρινίου ,με σκοπό τη δημιουργία χώρου με υγειονομική άδεια, ο οποίος θα παραχωρηθεί στο Παν. Πατρών για τη δημιουργία φοιτητικής λέσχης .
-Παρέμβαση των τοπικών φορέων , έτσι ώστε το παλιό νοσοκομείο να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία φοιτητικής λέσχης-εστίας για τους φοιτητές του Αγρινίου.

Με αυτές τις κινήσεις, δημιουργούμε τις βάσεις για την εδραίωση των τμημάτων στο Αγρίνιο και την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΔΕΑΠΤ-ΔΠΦΠ

πηγή: agrinionews.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.