Σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις προχωρούν από σήμερα μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων της Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στο σύστημα εκπαίδευσης που εφαρμόζεται. Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται με αίτημα την αλλαγή του νέου συστήματος εξετάσεων στο Λύκειο με την τράπεζα θεμάτων.

Στο Αγρίνιο κατάλήψεις υπάρχουν στα έξι Γενικά Λύκεια και τα δύο ΕΠΑΛ το 2ο, 3ο, 6ο και 7ο Γυμνάσιο, ενώ οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου απείχαν από τα μαθήματά τους. Στον υπόλοιπο νομό καταλήψεις έγιναν στα ΓΕΛ Μεσολογγίου, Βόνιτσας, Αιτωλικού, Ευηνοχωρίου, Ματαράγκας, Παραβόλας, Μύτικα, Νεοχωρίου, τα ΕΠΑΛ Καινουρίου και Μακρυνείας, το Γυμνάσιο και τις Λυκειακές τάξεις Φυτειών, το Γυμνάσιο και τις Λυκειακές τάξεις Παλαίρου, και τα Γυμνάσια Παραβόλας και Ευηνοχωρίου, ενώ στο Γυμνάσιο Καλυβίων οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους. Συνολικά υπολογίζονται στα 25 με 30 σχολεία που είτε τελούν υπό κατάληψη, είτε οι μαθητές απέχουν από τα μαθήματα.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Γιώργο Παναγιωτόπουλο, σε όλη την Δυτική Ελλάδα υπάρχουν περίπου 100 καταλήψεις Γυμνασίων και Λυκείων, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 30% περίπου.

πηγή: agrinioculture.gr

Share on Facebook3Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.