Το δικό του μήνυμα στέλνει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος για τη συμπλήρωση των 71 ετών από τη σφαγή στο Δίστομο.

Αναλυτικά:

Σήμερα πενθούμε τους νεκρούς μας. Τους αμάχους που σφαγιάστηκαν στο Δίστομο από τους Ναζί. Εβδομήντα ένα χρόνια μετά η ιστορική μνήμη ανακαλεί τις φρικαλεότητες του ναζιστικού καθεστώτος. Για να μην ξεχάσουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, το Πρόγραμμα Ευθανασίας, τη στυγνή αντισημιτική και αντιφιλελεύθερη πολιτική που ακολούθησε η Ναζιστική Γερμανία την περίοδο 1933-1945.

Η έμπρακτη «συγγνώμη» της Γερμανίας για τα εγκλήματα και τις ανεπανόρθωτες καταστροφές που έκανε στη χώρα μας είναι απαραίτητη. Η καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων, η αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και η επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών είναι ηθική, ιστορική και πολιτική υποχρέωση των Γερμανών προς τον Ελληνικό λαό.

Σήμερα που η ανθρωπότητα βιώνει ξανά ανάλογα εγκλήματα σε βάρος των λαών της Μέσης Ανατολής, η αποκατάσταση των διεκδικήσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία θα αποτελέσει μια πολύτιμη συνεισφορά στην ειρήνη και θα στείλει στη διεθνή κοινότητα το μήνυμα του σεβασμού στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.