Τις προθέσεις των αρμοδίων υπηρεσιών και υπουργείων για το μέλλον των αρχαιοτήτων που έρχονται στο φως κατά τη διάρκεια του έργου κατασκευής της Ιονίας Οδού στην περιοχή του Μεσολογγίου, ζητεί να πληροφορηθεί ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Όπως συγκεκριμένα επισημαίνει ο βουλευτής, που πρόσφατα επισκέφθηκε την περιοχή, «οι σωστικές ανασκαφές που διεξάγονται από την ΛΣΤ‘ Εφορία Αρχαιοτήτων στον οικισμό Αγίου Θωμά Μεσολογγίου, στο πλαίσιο του έργου κατασκευής της Ιονίας Οδού, φέρνουν στο φως εντυπωσιακά ευρήματα. Πρόκειται, όπως εκτιμούν οι αρχαιολόγοι, για την αιτωλική πόλη Αλίκυρνα, αναφορές για την οποία υπήρχαν στους αρχαίους συγγραφείς, δεν είχε ωστόσο ταυτιστεί επιγραφικά με συγκεκριμένη αρχαιολογική θέση. Πλέον, οι ανασκαφές, που έχουν ξεκινήσει από το 2011 και εκτείνονται σήμερα σε έκταση 20 στρεμμάτων, έχουν αποκαλύψει τμήμα του εμπορικού κέντρου και του οικιστικού ιστού της πόλης, με ορατά τα κατάλοιπα οδών, εργαστηρίων και καταστημάτων».

Με αυτά τα δεδομένα, ο Γιώργος Βαρεμένος ρωτά τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «τί προτίθενται να πράξουν ώστε να συνεχιστεί και ολοκληρωθεί η ανασκαφή και, ταυτόχρονα, να συνεχιστεί και ολοκληρωθεί το έργο της Ιονίας Οδού, καθώς ο προβλεπόμενος σήμερα άξονάς της διέρχεται από τον πυρήνα της αρχαίας πόλης».

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.