Αναφορά στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Κυριακή στη Λάρισα, από όπου ξεκίνησε επισήμως και την προεκλογική του εκστρατεία. Ο ίδιος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην έγκριση των σχεδίων διαχείρισης υδάτων στη Θεσσαλία για να προσθέσει πως «αυτό ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση του έργου του Αχελώου που είναι ήδη 80% έτοιμο» (απόσπασμα βίντεο στο 20:41).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να βρεθεί στην Αιτωλοακαρνανία στις 11 Ιανουαρίου και σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον το εάν και κατά πόσον θα τεθεί το συγκεκριμένο θέμα και εάν φυσικά θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στηριζόμενη στο ότι η εκτροπή του Αχελώου παραβιάζει ευθέως την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης την ακύρωσε τον Ιανουάριο του 2014 για 5η φορά. Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τον τρόπο που έγινε η εκτροπή του Αχελώου, παραβιάζεται η Διεθνής Σύμβαση της Γρανάδας για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ευρώπης η οποία συμπλέει με το άρθρο 24 του Συντάγματος. Ενώ, τα έργα εκτροπής του Αχελώου είναι αντίθετα στην αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης, τη στιγμή που από τα έργα αυτά επέρχεται εκτεταμένη περιβαλλοντική βλάβη σε περιοχή που περιλαμβάνεται στο δίκτυο Natura 2000.

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.