Πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών η τελετή παράδοσης παραλαβής. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των Γιάνη Βαρουφάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου:

Γ. Βαρουφάκης: Σήμερα η μοναδική είδηση πρέπει να είναι το μεγαλειώδες όχι στο δημοψήφισμα και πως η κυβέρνηση θα το κεφαλαιοποιήσει. Αυτό που γίνεται εδώ είναι κάτι παραπάνω από την αλλαγή φρουράς. Μία από τις πολύ σημαντικές εξελισσόμενες διαδικασίες στο υπουργείο είναι η επιχείρηση του ΣΔΟΕ με στόχο τον αλγοριθμικό έλεγχο για τις κινήσεις στους τραπεζικόυς λογαριασμούς. Θα υπάρξει σοβαρότατο πλήγμα στη φοροδιαφυγή έως τον Σεμπτέμβριο. Φορολογική αναδιάρθρωση το δεύτερο ζητούμενο. Ημιαυτόνομο καθεστώς κατ” εμέ προβληματικό γιατί ο υπουργός εισπράττει το πολιτικό κόστος χωρίς τη δυνατότητα παρέμβασης. Τρίτο ζητούμενο είναι οι start ups επιχειρήσεις. Η γ.γ. πληροφοριακών συστημάτων επεξεργάζεται σχέδιο αναβάθμισης του TAXIS net. Η δημόσια περιουσία και η λειτουργία της γενικής γραμματείας στόχος είναι να ενταχθεί σε έναν αναπτυξιακό φορέα και να μετεξελιχθεί σε αναπτυξιακή τράπεζα.Προσπαθήσαμε αντί να αναθεματίζουμε το σκοτάδι να ανάψουμε ένα κεράκι.

Ευκλ. Τσακαλώτος: Το μήνυμα της Κυριακής θα μείνει στην οικονομική ιστορία. Ένας λαός που έχει υποφέρει τόσα πολλά παρόλη την πίεση και την κατάσταση στις τράπεζες και αυτό που έκαναν τα ΜΜΕ, τις πιέσεις στο χώρο δουλειάς, αντιστάθηκε και είπε ότι αξίζει αυτός ο τόπος κάτι καλύτερο. Έχει ταξικά χαρακτηριστικά αυτή η ψήφος. Οι άνθρωποι των μεσαιων στρωμάτων είπαν ότι θα εμπιστευτούμε μία κυβέρνηση που μπορεί να δώσει μία βιώσιμη λύση. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο χάρη στον Γιάνη Βαρουφάκη. Να συζητάει όλος ο πλανήτης για μία βιώσιμη λύση. Νομίζω ότι όλοι μαζί, όλος ο λαός πρέπει να του πει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ελπίζω να συνεχίσω αυτό το έργο. Θα είναι δίπλα μου και θα μου δίνει συμβουλές. Έχω μεγάλο τρακ και μεγάλη αγωνία.

 
 

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.