Υπεγράφησαν χθες, Δευτέρα 22-02-2016, από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Σταρακά Χριστίνα, οι συμβάσεις για τα παρακάτω σημαντικά έργα στην Αιτωλοακαρνανία:

-Συντήρηση της οδοποιίας Κρυονέρια – Περδικόβρυση του Δήμου Ναυπακτίας, ετών 2015-2016, με προϋπολογισμό 2.120.000 ευρώ. Πρόκειται για έργο που θα συμβάλλει στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας της επαρχιακής οδού Κρυονέρια- Περδικόβρυση του ορεινού όγκου του Δήμου Ναυπακτίας και στο φυσικό του αντικείμενο περιλαμβάνεται η αποπεράτωση της οδού σε μήκος 3,5χλμ. με τεχνικά και ασφαλτικά έργα, καθώς και οδοστρωσία και σήμανση παράλληλα με τη συντήρηση του ευρύτερου οδικού άξονα.

-Συντήρηση του Επαρχιακού οδικού τμήματος Καλλιθέα –Λαμπίρι -Όρια Νομού, ετών 2015-2016, με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλλει στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου Καλλιθέα – Λαμπίρι – Όρια Νομού και περιλαμβάνει την συντήρηση και την βελτίωση της οδού με κατασκευή τεχνικών έργων και επενδεδυμένη τάφρο κατά τμήματα για την ασφαλέστερη απορροή των όμβριων υδάτων. Για την ασφαλή παροχετευτικότητα της οδού στα υπάρχοντα τεχνικά έργα, θα γίνουν ασφαλτικές εργασίες με επούλωση λάκκων, κατασκευή ασφαλτικού τάπητα κατά τμήματα καθώς και με κατακόρυφη σήμανση και διαγράμμιση .

Η χρηματοδότηση και των δύο έργων έχει εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ένα τρίτο έργο, του οποίου υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση, είναι η ασφαλτόστρωση του παραλιακού δρόμου του τοπικού διαμερίσματος Πλαγιάς Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και με αντικείμενο την βελτίωση της βατότητας του δρόμου προς την παραλία Τ.Δ. Πλαγιάς σε μήκος 1500μ. Πρόκειται να γίνει αποκατάσταση του υπάρχοντος οδοστρώματος σε μήκος 1200μ. και διαμόρφωση νέου σε μήκος 300μ., με εργασίες οδοστρωσίας, κατασκευή σωληνωτού οχετού, τάφρου, ασφαλτικών και νέα σήμανση.
Τέλος, υπογράφτηκε και η σύμβαση για την συντήρηση του Επαρχιακού Οδικού Τμήματος Νεοχώρι- Αράχωβα, με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ, το οποίο αφορά στη συντήρηση του αναφερόμενου οδικού τμήματος με τοπικές παρεμβάσεις όπως η αντιμετώπιση τοπικών καθιζήσεων, η ανακατασκευή οδοστρώματος, ασφαλτικά έργα και επενδυμένη τάφρο κατά τμήματα, με παράλληλη νέα σήμανση.

«Εξακολουθούμε να παρεμβαίνουμε σε όλο το οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας σε πείσμα των καιρών και των δύσκολων συνθηκών. Τα έργα που κάνουμε πληρούν προδιαγραφές όχι μόνο για τις μεταφορές αλλά και για το περιβάλλον του τόπου μας, ώστε να είναι πραγματικές υποδομές», ανέφερε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Σταρακά Χ.

Share on Facebook8Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.