Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός με κλεμμένο αυτοκίνητο στην Αμφιλοχία

Ο 37χρονος είχε διαπράξει πληθώρα κλοπών και διαρρήξεων στην Ηλεία

Ο δράστης αφαιρούσε κυρίως μετρητά, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία, αλλά ακόμα και ρούχα ή τρόφιμα

Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε από την παράνομη δράση του ξεπερνά τις 60.000 ευρώ

Συνελήφθη, το Σάββατο (30-1-2016) το νωρίς πρωί, στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, μετάθεση κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας και παράνομη είσοδο και παραμονή στη Χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 37χρονο να κινείται με αυτοκίνητο και σε έλεγχο που του πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι το είχε αφαιρέσει, πριν λίγες ημέρες, από το Λάνθι Ηλείας, ενώ είχε τοποθετήσει σε αυτό κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας που άνηκαν σε άλλο όχημα ιδιοκτησίας του.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρήκαν και κατέσχεσαν τις πραγματικές πινακίδες του οχήματος, (250) γραμμάρια λαθραίου καπνού καθώς και διάφορα εργαλεία, είδη οικιακής χρήσης, αλιείας και ρουχισμού, τα οποία ήταν προϊόντα κλοπής από περιοχές της Ηλείας.

Παράλληλα από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα, προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και κρατείται προκειμένου σε βάρος του εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απέλαση του.

Στη συνέχεια, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, ενεργήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική ερευνά από την οποία προέκυψε ότι ο 37χρονος, τους τελευταίους πέντε μήνες, είχε διαπράξει είκοσι οκτώ συνολικά διαρρήξεις σε οικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις της Ηλείας, ενώ είχε αφαιρέσει και τέσσερα αυτοκίνητα. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν κλοπές στις εξής περιοχές :

•       Δεκαέξι διαρρήξεις – κλοπές στου Λάλα,
•       Τέσσερις διαρρήξεις – κλοπές στο Λάνθι,
•       Δυο διαρρήξεις στο Σμίλα,
•       Δυο διαρρήξεις – κλοπές στη Μαγούλα,
•       Δυο διαρρήξεις – κλοπές στο Λατζόι και
•       Από μια κλοπή – διάρρηξη στην Ηρακλειά, στον Ελαιώνα, στο Αρβανίτι, στη Λιναριά, στο Λούβρο και στο Πλάτανο.

Από τις διαρρήξεις, ο δράστης αφαιρούσε κυρίως μετρητά, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές, όπως τηλεοράσεις και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρικά εργαλεία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είχε αφαιρέσει επίσης ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα ακόμα και τρόφιμα.

Παράλληλα ο 37χρονος, οδήγησε τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, σε ερημική δασική περιοχή στη Περσαινα Ηλείας, αλλά και σε παραποτάμια τοποθεσία, ανάμεσα στη Σαλμώνη και τη Βαρβάσαινα, όπου είχε αποκρύψει μέρος των κλοπιμαίων τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επισημαίνεται ότι ο 37χρονος, πουλούσε τα αντικείμενα που αφαιρούσε σε ομοεθνείς του, τους οποίους συναντούσε στη Δυτική Αχαΐα και συγκεκριμένα σε σημεία διέλευσης λεωφορείων με προορισμό την Αλβανία, ενώ το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε από τη παράνομη δράση του ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.

Η συμπληρωματική δικογραφία που αφορά τις διακεκριμένες κλοπές θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας ενώ από τις αστυνομικές αναζητήσεις ανευρέθηκαν όλα τα αυτοκίνητα που ο 37χρονος είχε αφαιρέσει, τα οποία παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.