Με στόχο τον συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών για τη συνέχιση του σημαντικού έργου της μεταφοράς των μαθητών, αλλά και προκειμένου να εκτιμηθεί η παρούσα κατάσταση, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπου Αριστειδόπουλου, του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνου Κόλλαρη, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Οικονομικού Ηλία Κρηνίδη και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού Ανδρέα Ματθιόπουλου.

Όπως διαπιστώθηκε το έργο της μεταφοράς των μαθητών εκτελείται κανονικά και χωρίς προβλήματα και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας ενώ συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να μην σταματήσει στις 28 Φεβρουαριου, οπότε και λήγουν οι προσωρινές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.

Ήδη υπήρξε παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και τον νέο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση.

Σε αυτή τονίστηκε η ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα παράτασης μέχρι το τέλος του σχολικού έτους των συμβάσεων που έχουν συναφθεί μέχρι σήμερα για την εξυπηρέτηση της μεταφοράς των μαθητών, κάτι το οποίο ο ίδιος ο κ. Βούτσης δεσμεύτηκε πως άμεσα θα υλοποιηθεί με τροπολογία.

Από τους Αντιπεριφερειάρχες και τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, εκφράστηκε η πεποίθηση πως το έργο θα συνεχίσει να εκτελείται απρόσκοπτα και οι μαθητές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν και να παρακολουθούν τα μαθήματά τους κανονικά.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο νέος διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός για το συγκεκριμένο έργο, ο οποίος και θα ολοκληρωθεί εντός του σχολικού έτους και θα ισχύσει από τότε μέχρι και το τέλος της επόμενης περιόδου (δηλαδή θα καλύψει 2015-2016 με δικαίωμα τρίμηνης παράτασης έως το Δεκέμβριο 2017, ώστε να ολοκληρωθούν οι επόμενες διαδικασίες).

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.