Υπόμνημα πέντε σημείων που αφορούν σημαντικά ζητήματα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, παρέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου 17-12-2015, ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος προς τον Υφ/γό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

   Καλωσορίζοντας τον Υφ/γό Εσωτερικών ο Ν. Καραπάνος αναφέρθηκε στην σημασία αλλά και την αναγκαιότητα θεσμικών αλλαγών στο πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού καθώς είπε, μέσα από τις αλλαγές αυτές θα ενισχυθεί περαιτέρω ο ρόλος των Ο.Τ.Α. προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

   Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου παραδίδοντας υπόμνημα στον Υφ/γό Εσωτερικών, ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργείου σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα που αφορά την αντιμετώπιση της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου από την διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία όπως είναι γνωστό προχωρά σε διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος λόγω παλαιών οφειλών. Πρότεινε δε, την ένταξη των παλαιών χρεών της ΔΕΥΑΜ στο πρόγραμμα των Ληξιπροθέσμων.

   Ακολούθως, ο κ. Καραπάνος έθεσε το ζήτημα της παραχώρησης του Δημοσίου Κτήματος ΒΚ 986, γνωστότερου με την ονομασία Νησί Τουρλίδας, το οποίο σήμερα βρίσκεται υπό τη διαχείριση και αρμοδιότητά υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου. Όπως είπε, το σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί προς την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, με σκοπό την παραχώρηση της διαχείρισης του Νησιού Τουρλίδας, την αξιοποίησή του και φυσικά την διαφύλαξη της νομιμότητας.

   Η άμεση επιστροφή της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας Τ.Ε. (πρώην ΘΕΚΑ) στο φυσικό της χώρο όπως είναι οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, ήταν το επόμενο θέμα που συζητήθηκε, με τον Ν. Καραπάνο να επισημαίνει ότι είναι ηθικά απαράδεκτο να εξυπηρετούνται πολιτικές σκοπιμότητες σε βάρος των ίδιων των φοιτητών και των οικογενειών τους καθώς και της τοπικής κοινωνίας της οποίας αναπόσπαστο κομμάτι υπήρξε για δεκαετίες το ΤΕΙ Μεσολογγίου.

   Σε ότι αφορά το Νοσοκομείο Μεσολογγίου το οποίο επίσης τέθηκε στον κ. Μπαλάφα, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου σημείωσε ότι η συνεχιζόμενη απαξίωση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου είχε αποκτήσει διαστάσεις επικινδυνότητας ια τους πολίτες. Κι αυτό γιατί από τη μια πλευρά οι συνεχείς διοικητικές παλινωδίες και από την άλλη η διαρκής «αφαίμαξη» από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δημιουργούν συνθήκες οριακά βιώσιμης λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

   Για το θέμα αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου αναφέρθηκε στην άμεση έναρξη διαδικασιών ένταξης της τοπικής Κοινότητας Γαλατά στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Ειδικά δε για το ζήτημα αυτό, ο Νίκος Καραπάνος πρόσθεσε ότι ο επανακαθορισμός των ορίων για τη συγκεκριμένη κοινότητα, αποτελεί βούληση των τοπικών κοινωνιών, έτσι όπως έχει εκφρασθεί μέσα από αποφάσεις των θεσμικών τους οργάνων. Η δυνατότητα άλλωστε αυτή, παρέχεται από τον ίδιο το νόμο που ορίζει την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.