Σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Βαρεμένος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη και τον Διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου κ. Μιχάλη, συζητήθηκε ότι το Αγρίνιο μαζί με τα Ιωάννινα και την Πάτρα από την ευρύτερη περιοχή, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δημιουργίας μονάδων πρωτοβάθμιας γειτονιάς, το οποίο έχει την καταρχήν έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκκρεμεί η οριστική, προκειμένου να γίνει δυνατή η υλοποίηση τους. Οι πρωτοβάθμιες μονάδες θα έχουν ζώνη ευθύνης 10000 κατοίκων και ορισμένες από αυτές θα μπορούσαν να συστεγασθούν στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου.

Ο κ. Βαρεμένος έθεσε το θέμα του νοσοκομείου Μεσολογγίου και της δυνατότητας διοικητικής αυτονόμησης του, η οποία προσκρούει στη μελέτη του Υπουργείου ότι πρέπει να αποφεύγονται οι διπλοί διαγωνισμοί για το ίδιο αντικείμενο, γεγονός που οδηγεί σε διόγκωση των δαπανών. Σε κάθε περίπτωση συμφωνήθηκε ότι πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένη η λειτουργία στο νοσοκομείο Μεσολογγίου σε 24ώρη βάση των βασικών κλινικών της παθολογικής, της χειρουργικής, της καρδιολογικής, της γυναικολογικής.

Ο κ. Βαρεμένος έθεσε επιπλέον το θέμα ενίσχυσης του νοσοκομείου Μεσολογγίου με γιατρούς. Στο τομέα αυτό δηλώθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόσληψη δύο παθολόγων, ενός καρδιολόγου και ενός νεφρολόγου. Επισημάνθηκε όμως ότι υπάρχουν επιπλέον ανάγκες στο καρδιολογικό όπως και στο ακτινολογικό και στο μικροβιολογικό. Ο κ. Βαρεμένος έθεσε το θέμα της ανάγκης τοποθέτησης υποδιοικητή στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, μετά την κήρυξη της σχετικής διαδικασίας ως άγονης. Από την πλευρά του Υπουργείου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.