Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία  το υποέργο 3, «Συμμετοχή σε Διεθνείς και Εθνικές Τουριστικές Εκθέσεις» του προγράμματος «Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», έργο το οποίο υλοποιήθηκε μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Από τις 18 έως τις 21 Μαρτίου 2015, η Περιφέρεια συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση Moscow International Travel and Tourism Exhibition (MITT 2015), στη Μόσχα. Το περίπτερο ήταν στον ενιαίο χώρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας, κα. Γεωργία Παπούλια και κ. Βασίλειο Γαλανό, ενώ παρούσες ήταν επίσης και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, κα Σωτηρία Κάτρη και κα Eva Sirotkova. Το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, η οποία συνεχάρη για την παρουσία τους τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο τους και επισήμανε την στήριξη της Κυβέρνησης στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή της.

Την έκθεση ΜΙΤΤ επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός επισκεπτών, εκπροσώπων ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών πρακτόρων δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για για τις παραθαλάσσιες περιοχές και τα Ιερά Προσκυνήματα και Θρησκευτικά Μνημεία της περιοχής, εξ’ αιτίας του υψηλού θρησκευτικού συναισθήματος που διακατέχει τους Ρώσους.

 pdetour1.jpg

Την ίδια περίοδο (19 – 22 Μαρτίου), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε με δικό της περίπτερο, το οποίο ήταν και το μοναδικό ελληνικό, στην σημαντικότερη διεθνή τουριστική έκθεση που διοργανώνεται στο Παρίσι, Salon Mondial Du Tourism 2015.

Στην έκθεση αυτή, την Περιφέρεια εκπροσώπησαν τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Π.Δ.Ε., η κα. Ιωάννα Σπηλιοπούλου και ο κ. Κωνσταντίνος Τζαμαλούκας, και γενικά καταγράφηκε πολύ θετικό κλίμα για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον απολογισμό των διοργανωτών περισσότερα από 100.000 άτομα επισκέφθηκαν την έκθεση, ενώ πολύ μεγάλος ήταν ο αριθμός αυτών που αναζήτησαν πληροφορίες για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το λιμάνι της Πάτρας ως πύλη εισόδου, καθώς και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με τις απευθείας πτήσεις από και προς το Παρίσι.

 pdetour2.jpg

Η επόμενη έκθεση κατά σειρά στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια ήταν η διεθνής τουριστική έκθεση Borsa Mediterranea del tourismo – ΒΜΤ 2015, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου. Στην έκθεση εκπροσώπησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, ενώ συμμετείχαν και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας κα. Ιωάννα Σπηλιοπούλου και κ. Κωνσταντίνος Τζαμαλούκας. Η παρουσία της κας Σταρακά κατέδειξε το ιδιαίτερο και στρατηγικό ενδιαφέρον της Περιφέρειας για τον τομέα της Τουριστικής προβολής της περιοχής μας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε με δικό της περίπτερο, το οποίο επισκέφθηκε σημαντικός αριθμός τουριστικών πρακτόρων, εκπρόσωποι φορέων αλλά και απλοί επισκέπτες. Εκτός από την προβολή και προώθηση των περιοχών ενδιαφέροντος της περιοχής μας μέσω του περιπτέρου σε τουριστικούς πράκτορες και απλούς επισκέπτες, η κα Σταρακά πραγματοποίησε μία σειρά επαφών με τοπικούς παράγοντες.

Πιο συγκεκριμένα, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Καμπανίας κ. P. Sommese, με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Pozzuoli κ. F. Fumo, τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού – πολιτισμού του Δήμου Bacoli κ. M. Petrone, τον υπεύθυνο τουρισμού του Δήμου Monte di Procida κ. Α.Di Meo, καθώς και με σημαντικό αριθμό εκπροσώπων τουριστικών γραφείων που έχουν ως προορισμό την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 pdetour3.jpg

Το πρόγραμμα συμμετοχής σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή στην 8η Εθνική Έκθεση Τουρισμού Active Trip 2015 που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο «Αίγλη» του πολυχώρου “Veso Mare”, στην Πάτρα, το διάστημα από 27 έως 29 Μαρτίου 2015.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε ως εκθέτης με δικό της περίπτερο μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας της. Στην τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίουπαρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Βουλευτής Αχαΐας, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Τρύφωνας Φωτόπουλος, οι Δήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας κ. Χ. Νικολάου και Ερυμάνθου κ. Θ. Καρπής , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αχαΐας κ. Ανδρέας Μανωλόπουλος, η Τμηματάρχης αρχαιολογικών χώρων έρευνας και μουσείων κ. Γεωργία Αλεξοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, κ. Κώστας Σπαρτινός, κ. Νίκος Τζανάκος , η Προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης τουρισμού κα. Ευαγγελία Μοδέ, ως εκπρόσωπος της Αναπληρώτριας Υπουργού Έλενας Κουντουρά, εκπρόσωποι φορέων, πρόξενοι και τουριστικοί επιχειρηματίες.                Στην έκθεση συμμετείχαν εκ μέρους της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Π.Δ.Ε. τα στελέχη της εταιρείας κα Γεωργία Παπούλια και κ. Βασίλειος Γαλανός.

Η έκθεση ήταν ανοικτή για το κοινό και παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, απολαμβάνοντας διάφορες εκδηλώσεις που διεξήχθησαν από τους διοργανωτές της έκθεσης και από εκθέτες, όπως επίδειξη γευσιγνωσίας, γνωριμία με την λαογραφία, χορούς, επίδειξη από εκπαιδευτές του Σώματος Εθελοντών- Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ.α..

Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του υποέργου 3 «Συμμετοχή σε Διεθνείς και Εθνικές Τουριστικές Εκθέσεις» του προγράμματος «Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», άξονας Προτεραιότητας 7: Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδος, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βάσει προγραμματικής σύμβασης.

Share on Facebook5Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.