Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Αναμένεται από στιγμή σε στιγμή κοινό ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφεται από το σύνολο των επικεφαλής, πλην του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Β. Μεϊμαράκης: Η Ν.Δ. στη ιστορική διαδρομή της έχει αποδείξει ότι βάζει τα συμφέροντα της χώρας πάνω από όλα. Μας ενδιαφέρει η κοινωνική συνοχή, η ανάπτυξη. Γι” αυτό προσήλθα με διάθεση συνεννόησης. Πρέπει να παρατηρήσω ότι πρώτον έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό, χάσαμε χρόνο σε βάρος της οικονομίας και της χώρας. Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ότι ήταν τον Ιανουάριο με ευθύνη της κυβέρνησης. Και φτάσαμε σε ένα σημείο να καλείται ο λαός μέσα από διχαστική διαδικασία να είμαστε στο και πέντε, η κοινωνική συνοχή να κινδυνεύει και οφείλουμε όλες οι ηγεσίες να συμβάλουμε ώστε να ξαναβρούμε την ενότητα.

Π. Καμμένος: Το σύνολο των κομμάτων δίνουμε τη δύναμη στον πρωθυπουργό να μεταβεί στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτεί εκ μέρους του συνόλου του ελληνικού λαού – Από εδω και πέρα είναι στα χέρια της Ευρώπης να αντιληφθεί ότι η λύση θα πρέπει να δοθεί άμεσα ώστε η Ελλάδα να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξςη και της ευημερίας – Η συμφωνία πλέον είναι μονόδρομος – Εχουν περιγραφεί ακριβώς οι επιθυμίες του συνολου του ελληνικού λαού μέσω των αρχηγών των κομμάτων.

Δ. Koυτσούμπας: Δεν μπορεί να υπάρξει φιλοεργατική διαπραγμάτευση εντός της Ε.Ε. – Το ΚΚΕ διαφώνησε στο κοινό ανακοινωθέν.

Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρξει άμεσα συμφωνία –  Πρέπει να διαψεύσουμε όσους θεωρούν ότι η Ε.Ε. μπορεί να υπάρξει χωρίς τους Έλληνες – Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις εξελίξεις.

Φώφη Γεννηματα: Ο Πρωθυπουργός δεν έχει εντολή για ρήξη.

 

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr

Share on Facebook3Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.