Το κύμα κακοκαιρίας έπληξε και την Δωρίδα και ιδιαίτερα την ορεινή με χιόνια, βροχές και δυνατούς ανέμους. Το χιόνι που κάλυψε όλη σχεδόν την ορεινή Δωρίδα και τα χωριά της δεν ξεπέρασε τους 10-15 πόντους αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων συχνά το μετακινούσε με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να φτάνει και τους 40-50 πόντους.

Το οδικό δίκτυο δεν επηρεάστηκε και η κυκλοφορία δεν είχε μεγάλα προβλήματα. Από τις ισχυρές όμως βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών σε διάφορα σημεία υπήρχαν κατολισθήσεις που έκοβαν κομμάτια σε κάποιους δρόμους και χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή για να τα περάσεις. Σε ετοιμότητα βέβαια βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου για να επέμβει όπου χρειαστεί. Έτσι στην Πενταγιού, στο Λιδωρίκι και το Ευπάλιο βρίσκονται σε ετοιμότητα από ένα γκρέϊντερ και μία τσάπα καθώς και ένα γκρέϊντερ στην Ερατεινή.

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν τις βραδινές ώρες που έφταναν μέχρι -8 βαθμούς, σε πολλά σημεία των ορεινών δρόμων είχαν παγώσει το χιόνι και γι΄ αυτό χρειάζεται οι οδηγοί να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

xionia

πηγή: dorida.blogspot.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.