Χειρότερη ακόμη και από αυτήν που φημολογούνταν είναι τελικά η πρόταση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στην Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα στην Αιτωλοακαρνανία.

Ουσιαστικά προωθείται η δημιουργία ενός Αστυνομικού Τμήματος ανά Καλλικρατικό δήμο και αυτό  συνεπάγεται:  Την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Βλασίου και την συγχώνευση του με το Α.Τ. Αγρινίου. Το ίδιο θα γίνει και με το Αστυνομικό Τμήμα της Γαβαλούς.

Ακόμη καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα της Κατούνας και συγχωνεύεται με αυτό της Βόνιτσας που μετονομάζεται σε Α.Τ. Ακτίου – Βόνιτσας, ενώ  σχετικά με το Αστυνομικό Τμήμα του Αιτωλικού δεν θα συγχωνευθεί τελικά με αυτό του Μεσολογγίου. Η πρόταση που κατατέθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, δεν περιλαμβάνει αυτήν την αλλαγή.

Πιθανώς οι αντιδράσεις πάντως που προκλήθηκαν να οδηγήσουν τους αρμοδίους σε δεύτερες σκέψεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται τελικά να διατηρηθούν τα Α.Τ. Εμπεσού και Κατούνας και αυτό όμως δεν είναι απόλυτα βέβαιο.

Ως συμπέρασμα προκύπτει πάντως πως η πρόταση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Δυτικής Ελλάδος, είναι ουσιαστικά και αυτή του Υπουργείου, ου όμως καλείται να διαχειριστεί το θέμα και πολιτικά.  Σε κάθε περίπτωση η πρόταση χαρακτηρίζεται αρνητική για την Αιτωλοακαρνανία και μπορεί να κατατέθηκε ως βάση για διαβούλευση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από την σύσκεψη, δόθηκε η εντύπωση πως παρουσιάστηκε περισσότερο σαν τετελεσμένο γεγονός.

Όλα τα παραπάνω παρουσιάστηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για αυτόν τον λόγο στην Πάτρα και αναμένεται να πυροδοτήσει νέες αντιδράσεις που ήδη κατατέθηκαν στην σύσκεψη που είναι σε εξέλιξη.
Η σύσκεψη ξεκίνησε τις 11 το πρωί στο κτίριο του Λαδόπουλου με τη συμμετοχή φορέων και αρχών της Δυτικής Ελλάδος υπό τον Γ.Γ.  του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Δημήτρη Αναγνωστάκη, που  παρουσίασε το σχέδιο του υπουργείου για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μετά από πιέσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της περιοχής αλλά και των δημάρχων και το θέμα του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας παραμένει ανοιχτό, ενώ αν τελικά οριστικοποιηθεί η απόφαση για κατάργησή του, την αστυνόμευση για την περιοχή των Φυτειών θα αναλάβει  το Α.Τ. Αγρινίου. Η αστυνόμευση της περιοχής της Δ.Ε. Αλυζίας θα αναληφθεί  από το Α.Τ. Ακτίου – Βόνιτσας. Να σημειωθεί πως αντιδράσεις καταγράφτηκαν και από τους δημάρχους των δήμων Ακτίου – Βόνιτσας και Αμφιλοχίας κ. Αποστολάκη και Κοιμήση, αλλά και από τον αντιδήμαρχο Αγρινίου Νίκο Καζαντζή.

Τέλος η πρόταση του Υπουργείου προβλέπει την κατάργηση όλων των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών και την ευθύνη του τομέα θα έχουν οι κατά τόπους υπηρεσίας Ασφαλείας, εν προκειμένω για το Αγρίνιο, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας. Ακόμη για το Αγρίνιο προβλέπεται η ίδρυση υπηρεσίας Αμέσου Δράσεως.

 
 

πηγή: agriniopress.gr

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.