Δανειζόμενος όρους από το… ποδόσφαιρο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε, χθες, μιλώντας στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, από τους νέους «να βγάλουν κόκκινη κάρτα στον κ. Τσίπρα». «Ηρθε η ώρα να σφυρίξετε τη λήξη αυτής της παρωδίας που λέγεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δημιουργήστε ένα κίνημα απομάκρυνσης της επικίνδυνης παρέας του Μαξίμου… σας γύρισαν την πλάτη, διώξτε τους», είπε, σε υψηλούς τόνους, ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος κάλεσε τους νεολαίους του κόμματος να εγκαταλείψουν τους «μηχανισμούς και τις παθογένειες του χθες» και να κινητοποιηθούν, προκειμένου να προσελκύσουν στην πολιτική τις νεότερες γενιές που της έχουν γυρίσει την πλάτη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέδειξε ως κορυφαία προτεραιότητα του νέου κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ την «Εθνική Στρατηγική για την Παιδεία», σημειώνοντας ότι η Παιδεία είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε για να αλλάξουμε νοοτροπία στη χώρα, απηύθυνε προσκλητήριο στους νέους που βρίσκονται στο εξωτερικό, «να γυρίσετε πίσω μετά τις σπουδές σας, να βοηθήσετε στην ανόρθωση του τόπου με την εμπειρία και τη γνώση σας», και προανήγγειλε ουσιαστική ανανέωση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ., καθώς, όπως είπε, «το πολιτικό μας σύστημα χρειάζεται ένα νέο πολιτικό DNA, που θα κλείσει οριστικά το κεφάλαιο του λαϊκισμού».

Στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης τα πάντα κινούνται γύρω από το επερχόμενο συνέδριο. Προφανώς, ουδείς αμφισβητεί τον μόλις πριν από 3,5 μήνες εκλεγέντα αρχηγό, ειδικά από τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν να προηγείται, στα ποιοτικά-προσωπικά χαρακτηριστικά, του κ. Τσίπρα, και τη Ν.Δ. να έχει πάρει «κεφάλι» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο το επικείμενο Συνέδριο της Ν.Δ, το προσεχές Σαββατοκύριακο, αποτελεί εκ των πραγμάτων την πρώτη δοκιμασία της νέας ηγεσίας απέναντι στις υπαρκτές «τάσεις» και «πολιτικές φυλές» του κόμματος. Υπό την έννοια αυτή, κρίσιμες για τις ισορροπίες αλλά και για τις πολιτικές διαβουλεύσεις που θα μεσολαβήσουν πριν από την ψηφοφορία της επόμενης Κυριακής για το νέο καταστατικό και τη νέα Πολιτική Επιτροπή του κόμματος είναι δύο εκλογικές διαδικασίες:

• Η σημερινή, στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, καθώς η νεολαία εκπροσωπείται με 400 συνέδρους.

• Η αυριανή για την ανάδειξη των νέων επικεφαλής των νομαρχιακών οργανώσεων του κόμματος, η κατανομή των οποίων σε «σφαίρες επιρροής» έχει το εσωκομματικό της –και μόνον– ενδιαφέρον.

Το 10ο Συνέδριο αναμένεται να σηματοδοτήσει το «άνοιγμα» του κόμματος σε μη συνέδρους, μέσω των παράλληλων εκδηλώσεων που προγραμματίζονται. Ετσι, τα περίπου 800 στελέχη που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση της Ν.Δ. για το κυβερνητικό πρόγραμμα, λαμβάνουν επιστολή από τον αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία προσκαλούνται να πάρουν μέρος στις εργασίες του 10ου Συνεδρίου και, συγκεκριμένα, να παρέμβουν στην ειδική συζήτηση που θα γίνει για το προγραμματικό πλαίσιο του κόμματος, την τελευταία μέρα του Συνεδρίου. Ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει στην επιστολή του ότι η προετοιμασία του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. δεν πρέπει να περιοριστεί αυστηρά στους συνέδρους, αλλά να επεκταθεί και σε ειδικούς, οι οποίοι μπορούν να έχουν καίρια συνεισφορά.

πηγή: «Καθημερινή» / Γιώργος Π. Τερζής

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.