Την απόφαση να μεταφερθεί το ταμειακό διαθέσιμο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Τράπεζα της Ελλάδας, έλαβε κατά τη σημερινή συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο, έπειτα από τις διαβεβαιώσεις για τον προσωρινό χαρακτήρα του μέτρου, καθώς και για την διασφάλιση του συνόλου των χρημάτων των πολιτών.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια των κατηγορηματικών δεσμεύσεων που είχε ζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην προηγούμενη έκτακτη συνεδρίασή του και οι οποίες και δόθηκαν τόσο από τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, όσο και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, κατά τις πρόσφατες συναντήσεις που έγιναν με τους 13 Περιφερειάρχες, ανάμεσά τους και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, καθώς και βάσει της απόφασης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

 «Λάβαμε την πολιτική διαβεβαίωση ότι η δέσμευση για τα ταμειακά διαθέσιμα είναι έκτακτο και προσωρινό μέτρο και συνεπώς σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνει προαιρετικό, κατόπιν σχετικής τροπολογίας του νόμου. Προχωράμε, λοιπόν, στη μεταφορά, συμμετέχοντας έτσι στην εθνική προσπάθεια, έχοντας όμως διασφαλίσει τον θεσμό, τη λειτουργία των υπηρεσιών μας και την υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματός μας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Και συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας: «Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει και το εννοούμε και σήμερα, πως θέλουμε και συμμετέχουμε στην προσπάθεια σωτηρίας. Όμως θέλουμε να κρατήσουμε Αρχές για το θεσμό που υπηρετούμε. Θέλουμε να είμαστε συμμέτοχοι και να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια, διασφαλίζοντας όμως τον θεσμό της Περιφέρειας και τα χρήματα των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και αυτό κάνουμε σε κάθε μας βήμα».

Κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος τόνισε πως θα γίνει η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα οποία τηρούνται στις εμπορικές τράπεζες, εξαιρουμένων των κεφαλαίων που, αφ’ ενός έχουν ήδη δεσμευτεί για εξόφληση ανειλημμένων υποχρεώσεων, αφ’ ετέρου απαιτούνται για την άμεση κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επομένου δεκαπενθημέρου, σύμφωνα με τις εντολές του προαναφερόμενου νόμου.

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.