Διαβάστε την επιστολή παραίτησης των 3 μελών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νίας:

Για αμιγώς πολιτικούς λόγους, υποβάλλουμε  την παραίτησή μας  από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Η λεηλατημένη Ελληνική κοινωνία,  από τα δύο πρώτα μνημόνια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ (Παπανδρέου) και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (Σαμαρά-Βενιζέλου), αναζητώντας την ελπίδα, συμπορεύτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη του 2015, με βάση τις εξαγγελίες του κόμματος, για κατάργηση των μνημονίων, για αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων που είχαν υπογραφεί μέχρι τότε και για κούρεμα του χρέους πάνω από 50%. Επίσης πρόσβλεπε( η Ελληνική κοινωνία) σε αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και παραγωγική ανασυγκρότηση, με βάση το πανηγυρικά εξαγγελμένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

 

Ήδη από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των κυβερνητικών καθηκόντων από τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να διαφαίνονται οι προθέσεις της ηγεσίας για στροφή, με την επιλογή του ακραιφνούς μνημονιακού Προκόπη Παυλόπουλου για ΠτΔ, που άφησε εμβρόντητους  τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε η μνημονιακής κοπής προσπάθεια συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη και η ανάλωση ενός ολόκληρου εξαμήνου, όπου απεμπολήθηκαν  όλες  οι δυνατότητες και εναλλακτικές επιλογές της χώρας απέναντι στους «δανειστές»- τοκογλύφους και την ΕΕ, καταλήγοντας τελικά στην τερατώδη συμφωνία της 13ης Ιούλη (αγνοώντας περιφρονητικά το μεγαλειώδες όχι του λαού μας της 5ης Ιούλη) στη μέση του καλοκαιριού –τυχαία;- στο 3ο πιο εφιαλτικό μνημόνιο που γνώρισε ο λαός μας!

 

Το 3ο μνημόνιο με τα προαπαιτούμενα νομοθετήματα 1 & 2, που ψηφίστηκαν από πλειάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, μεταλλάσσει το ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα, που υπηρετεί τους στρατηγικούς στόχους και τα συμφέροντα όλων αυτών που επινόησαν τα προηγούμενα μνημόνια, όλων αυτών που λεηλατούν και ξεπουλάνε τη χώρα και εξαθλιώνουν την πλειονότητα της Ελληνικής κοινωνίας.

 

Είναι αδιανόητο να υπηρετούμε μια πολιτική, με την οποία είμαστε απόλυτα αντίθετοι, είναι αδιανόητο να υπηρετούμε τα συμφέροντα της ολιγαρχίας ενάντια στην επιβίωση του λαού μας, είναι αδιανόητο να υπηρετούμε το ξεπούλημα της χώρας ενάντια στην εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας, είναι αδιανόητο να υπηρετούμε τα μνημόνια ενάντια στη Δημοκρατία.

 

Το εξαγγελμένο έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ψήφιση του εξοντωτικού 3ου μνημονίου, δε μπορεί παρά να είναι συνέδριο- παρωδία, χωρίς καμία πολιτική αξία, αφού ήδη οι στρατηγικοί στόχοι των τοκογλύφων έχουν επιτευχθεί σε βάρος της χώρας και του λαού. Το κόμμα πλέον είναι ωσεί παρόν, αφού είναι κραυγαλέο πως οι αποφάσεις λαμβάνονται αλλού( «κουαρτέτο των θεσμών») .

 

Οι σημερινές συνθήκες απαιτούν την  αριστερά, όλες τις δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις σε συσστράτευση  ενάντια στην τελειωτική καταστροφή της χώρας μας και την υποταγή της στους τοκογλύφους άρπαγες.

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαζί με όλους όσους στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύστηκαν, με όλους  τους  Έλληνες δημοκρατικούς πολίτες, που αγωνιούν και συνθλίβονται από τη συνέχιση και επιδείνωση των μνημονίων. Για το ψωμί, για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, για τη Δημοκρατία, για την αξιοπρέπεια, για τον πολιτισμό, για τη ζωή!

 

Το ΟΧΙ της 5ης Ιούλη 2015  συνεχίζει, υπάρχει, αντιστέκεται και θα νικήσει.

 

Παληγεώργος Γιώργος μέλος του συντονιστικού της ΝΕ

Ράπτης Θόδωρος μέλος της ΝΕ

Πολύζος Γιώργος μέλος της ΝΕ

 

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.