Σε κλίμα οδύνης ολόκληρη η πόλη συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον μόλις 21 ετών Αλέξη Ανδρέα, με τη νεκρώσιμη ακολουθία να τελείται από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης, παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου. Στην νεκρώσιμη ακολουθία όλοι δάκρυσαν όταν ο πατέρας του Αλέξη είπε, απευθυνόμενος στα τρία παλικάρια που σώθηκαν από το μοιραίο αυτοκίνητο:

«Μην μου ζητάτε συγγνώμη. Ηταν θέλημα Θεού να φύγει ο Ανδρέας. Προσπάθησε να σώσει τα δύο παιδιά που ήσαν πίσω. Και «έφυγε» μαζί τους. Μην μου ζητάτε συγγνώμη. Θέλω να σας γνωρίσω. Είστε και δικά μου παιδιά».

Αμείωτο το δράμα και στην κηδεία της 23χρονης φοιτήτριας Ρεγγίνας Ζαπάντη, στον ίδιο Ιερό Ναό.

Τα λόγια συμπαράστασης δεν μπόρεσαν να απαλύνουν τον πόνο συγγενών, φίλων αλλά και απλών πολιτών, που κατέκλυσαν τον Ιερό ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας, για το τελευταίο αντίο στα δύο νέα παιδιά, που τόσο αιφνίδια και άδικα έφυγαν από τη ζωή στις 6 παρά 20 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Γονείς, παιδιά, ο Δήμαρχος Πατρέων επικεφαλής αντιπροσωπείας της δημοτικής αρχής, αστυνομικοί και πλήθος κόσμου, άνω των 2.000 ατόμων, θεώρησαν καθήκον τους να στηρίξουν τις δύο οικογένειες, παρουσία του Μητροπολίτη Χρυσόστομου, που προσπάθησε να δώσει κουράγιο στους τέσσερις γονείς, που έζησαν το χειρότερο. Να φεύγουν πρώτα τα παιδιά τους και μάλιστα τόσο νέα και τόσο τραγικά.

Περισσότερα από 2.000 άτομα έσπευσαν στο πλευρό των δύο οικογενειών, που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης για το άσχημο παιχνίδι που τους έπαιξε η μοίρα.

Λίγη ώρα μετά την κηδεία του Αλέξη στην ίδια εκκλησία πρόσωπα ανέκφραστα από τον πόνο βρέθηαν στην κηδεία του 23χρονου πανέμορφου κοριτσιού της 23χρονης Ρεγγίνας, σε ένα απίστευτο δράμα.

Οι γονείς της Ρεγγίνας αδυνατούν μέχρι και σήμερα να κατανοήσουν ότι δεν θα ξαναδούν το παιδί τους να μπαίνει στο σπίτι τους και να το πλημμυρίζει από το γέλιο και την φωνή της και Μέσα στην δυστυχία τους ρωτούν πότε θα εκπληρώσει τα όνειρα που είχε για τη ζωή.

Μάταια οι παρευρισκόμενοι, προσπάθησαν να τους στηρίξουν ψυχολογικά.

Τα δύο νέα παιδιά μαζί με ένα ακόμη κορίτσι από την Καλαμάτα. Βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν μαζί με τρία ακόμη αγόρια, έπεσε κάτω από συνθήκες που ακόμα ερευνώνται στη θάλασσα του Μώλου της Αγίου Νικολάου, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

πηγή: patrastimes.gr

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.